Kadıköy Altıntepe’de 9 Nisan 2010 tarihinde gerçekleşen biber gazlı soygunun güvenlik kamerası kayıtları dehşete düşürüyor.

Görüntülerde markette alışveriş yaptıktan sonra kasaya yönelen 23 yaşındaki Hasan K., para üstünü vermek için kasayı açan kadın kasiyerin yüzüne biber gazı sıkıyor. Kasiyerin biber gazından etkilenmesinden ve çıkan kargaşadan yararlanan Hasan K., kasadaki 500 TL ile cep telefonu kontörlerini alıyor. Hasan K. kaçmaya çalışırken market çalışanlarıyla kısa süreli arbede yaşanıyor. Acı içinde kıvranan genç kasiyerin yardımına ise marketteki müşteriler koşuyor.

TELEFONUNU DÜŞÜRDÜ

Hasan K., arbede sırasında olay yerinde cep telefonunu düşürerek kaçtı. Polis telefonu incelerken, Hasan K., daha sonra Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na giderek telefonunun gasp edildiği yönünde suç duyurusunda bulundu. Market yönetiminin polise başvurması üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, marketin kamera görüntülerini inceledi. İncelenen görüntülerde, soygunun baştan sona kadar saniye saniye kameraya yansıdığı ortaya çıktı.

ADLİYEDE YAKALANDI

Polis, 4 ayrı suçtan sabıkası olan Hasan K'yı teşhis ettirdi. Hasan K. için yakalama emri çıkartmak üzere adliyeye giden polise, bir gün önce telefonunun gasp edildiği yönünde şikayeti olduğu belirtildi. Savcılık katibinin Hasan K'ya ulaşarak "Evrakınızda eksiklik var, adliyeye gelmeniz gerekiyor" demesi üzerine adliyeye gelen Hasan K. yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hasan K. Mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Editör: TE Bilisim