İstanbul Times Tv nin stüdyosunda İzollu vakfı için hazırlamış olduğu tanıtım filmi ilgi ile izlendi

İzollu vakfının kurucularından olan Gazetemiz imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner ve ekibinin Malatya ve İzollu’ya giderek yaptığı profesyonel çekimlerinde bulunduğu tanıtım filmi yüzlerce kişi tarafından ilgi ile izlendi. Bir çok katılımcı birleri ile konuşarak gayet profesyonelce hazırlanmış bir tanıtım filmi olmuş.İşte aramızda televizyoncu ve gazeteci bir hemşehrimizin bulunmasının yararları dedikleri de duyuldu. Çalışmanın izlenmesi ile Hüseyin Çetiner’in Face Book ve Twitter hesaplarına çok sayıda İzollu’lunun kayıt olduğu ifade edildi.

İzollu Vakfı Başkanı Mehmet Çetinkaya Destek,ilgi ve alakanızı bekliyoruz dedi

Malatya İzollu Vakfı başkanı iş adamı Mehmet Çetinkaya yaptığı açılış konuşması ile şunları söyledi ”İzollu Vakfı bugün tam 20 yaşında.Kurulduğumuz günden bu yana asıl gayemiz olan eğitime hizmet aşkımızdan bir şey kaybetmedik.Biraz önce ekranda gördüğünüz grafikte de burs verdiğimiz öğrenci sayısı hep artarak devam etmiş. Bazı vakıf ve dernekler gibi bina mal ve mülk derdine düşmektense biz bugün ülkenin bir çok yerinde vatana ve millete hizmet eden gençler yetiştirdik.Kaymakam,Savcı,Hakim başta olmak üzere vakfımızdan bursa alan binlerce bursiyerimiz bugün 81 vilayetimize dağılmış durumda.Hatta Yurt dışında bile bursiyerimiz var. Bunlar sizlerin verdiği burslar ile eğitimlerini tamamladılar. Aslında konuşacak çok şey var ama zaman darlığından dolayı sözlerimi bitirirken davetimize icabet eden bütün misafirlerimize  teşekkür ederim” dedi.

İzollu Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İş adamı Adnan Başdemir 20 yıldır güzel işler yaptık

Adnan Başdemir yaptığı konuşmada şunları söyledi ”Bazı dostlarımız  20 yılda yaptığımız çalışmalardan dolayı bizi başarılı,bazıları da başarısız bulabilir.Bu baktığınız açıya göre değişen bir durum. Biz önceliğimizi eğitim ve öğretim faaliyetlerine vermeyip mal,mülk ve bina edinmeye ayırsaydık her yıl bir mülk alsaydık belki bugün 20 tane binamız,apartmanız veya daha değişik gayrimekullerimiz olabilirdi. Ama biz tercihimizi öğrencilerimize burs vermekten yana kullandık.

Şahsen ben kendi açımdan bu tercihimizde doğru yaptığımızı düşünüyorum. Ben bir çok vakıf ve derneğin yönetimindeyim. Samimi bir şekilde söyleyeyim İzollu vakfı düzenli ve istikrarlı bir şekilde artan bir grafik ile bursiyer sayısını arttırdığını grafikte izledik.

Burada olan arkadaşlarımızın bir çoğu işveren ve imkanları var.Onlardan vakıf başkanımız Mehmet Çetinkaya ve yönetimine destek vermelerini  istiyorum. Her ay 470 öğrenciye burs vermek kolay bir şey değil. Bir çok il vakfı bile bizim ilçe vakfı kadar burs veremiyor. Molcom X ‘in biz sözü var.Der ki İslam için yapılacak bir çalışma varsa uçun,uçamıyorsanız koşun,koşamıyorsanız yürüyün diyor. Biz de bu felsefeden hareket ederek çalışmalarımızı yapacağız”
dedi.

Vakfın kurucularından ve eski başkanlarından Vedat Toy,Mehmet Zeki Baykal’ da birer konuşma yaparak bütün İzolluları vakfa yardım ve destek vermeye davet etti.

Daha sonra bu sene mezun olan öğrencilerden 15 tanesine plaket verildi. Birlikte hatıra fotoğrafı çekildikten sonra iftar programı  bitti.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim