Kendini Hayra adamış bir vakıf " İzollu Vakfı"

1995 yılında bir grup İzollu'lu işadamı ve esnaf tarafından Gedikpaşa'da bir işhanının odasında kurulan vakıf bugün trilyonlarca liraya mal olması düşünülen bir külliye yapmak üzere arayışlara girmiş durumda.

Her yıl 300 civarında öğrenciye burs veren İzollu vakfı bugüne kadar bir çok dalda binlerce öğrenci mezun etmenin haklı gururunu yaşadığı bu günlerde gündemine külliye projesini alması memnuniyet yarattı.


Vakıf Başkanı Adnan Başdemir Hayatımı  750 TL değiştirdi dedi

İzollu Vakfı Başkanı İşadamı Adnan Başdemiz yaptığı açılış konuşmasında hayatından da örnekler vererek öğrenciler için Burs'un ne kadar önemli bir hayat kaynağı olduğunu açıkladı.

Kendisi henüz 15 yaşında iken arkadaşlarının İstanbul'a gelip konfeksiyon atölyelerinde çalıştığını, yaz aylarında da beyaz naylon gömlekleri giyip ködeki akranlarına caka sattıklarını görünce bende de iki fikir oluştu.

Birincisi bende onlar gibi İstanbul'a gelip konfeksiyon atölyelerinde çalışmalıydım. İkinciside daha çok istediğim eğitim hayatına devam etmekti. O zaman Elazığ'da pansiyonlu ortaokul ve liseler vardı.

Babam da 750 TL yoktu. Elazığ'a bağlı olan Kadıköy'de bir camii imamı vardı babamı yakından tanır zaman zaman sohbet ederlerdi.

Bir gün bu hoca bizim eve geldi. Babamın  keyfi yoktu.Hoca sebebini sorunca babam çocuk yatılı okula gidecek ama 750 lirası olmadığı için kayıt yaptıramadığını söyledi. 

Hoca orada bir şey demeden çekip gitti. Bir hafta sonra küçük gemisi ile iki köy arasında Fırat üstünde taşımacılık yapan Remzi Yılmaz içinde 750 TL  olan bir zarf ile bizim eve gelip zarfı babama verdi. İşte içinde 750 lira olan o para ile gidip okul kaydımı yaptırdık. 

Yani benim eğitim hayatım bu 750 TL sayesinde değişti. Bugün biz aylık olarak her öğrencimize 150 TL burs veriyoruz. Bu miktarın bizler için çok anlamı olmayabilir ama nasıl ki 750 lira benim hayatımı değiştirmişse belki bu 150 liralarda çok kişinin hayatın değiştirecek diyerek İzollu'lardan yardım istedi.

Daha sonra kişisel gelişim uzmanı Münir Arıkan bir semir vererek İzollu vakfı üyelerini bilgilendirdi.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 
Editör: TE Bilisim