üm dünyanın 21 Haziran günü eş zamanlı olarak kutladığı ‘Uluslararası Yoga Günü’ Adnan Çabuk Yoga Vakfı ve Hindistan Başkonsolosluğu işbirliği ile Akmerkez Üçgen Teras’ta çeşitli söyleşi ve renkli aktivitelerle kutlandı. Yoga etkinliğinde yüzden fazla aynı anda çimlerin üzerine yoga yaptı.

 

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen etkinlikte, Hindistan Başkonsolosu Purnojyoti Mukherjee, “Beden ve zihni birleştiren yoga pratiği dünyayı birleştirmede büyük bir rol oynuyor. Yoga tek başına insanı hastalıklardan kurtarmaz belki ama bir esenlik garantisidir” diyerek yoganın önemine değindi.  “Kendi özümüzden çok kopuk yaşıyoruz. Yoga ise kendimizi ve özümüzü bulmak için en iyi bağlantı yolunu kuruyor” diyen Mukherjee misafirlere de yogayı hayatın bir parçası haline getirmelerini tavsiye etti.

 

Yogi Adnan Çabuk: “Yoga insanı uyandırır”

 

Yoga Vakfı Kurucusu Yogi Adnan Çabuk ise yaptığı konuşmada, evrendeki en güçlü varlığın insan olduğunu yapıcı ve pozitif olmak gerektiğini vurguladı. Yoganın insan olma bilincini kuvvetlendirdiğini söyleyen Çabuk, “Yoga bize özgürlüğü getiriyor. Bizler insan olarak değil, varlık olarak doğarız. Bilinçlendikçe de insan olduğumuzu anlarız. Yoga bedeni dengeler, kişinin kendisini bulmasını, anlamasını sağlar. Hem fiziksel hem ruhsal tekniklerle uygulanan yoga kişiyi bilinçle buluşturur. İnsanın bilinç seviyesi de onun yaşam tarzıyla ilgilidir” dedi. 

 

Etkinlik kapsamında yoğun ilgi gören Meditatif rehberi Mert Güler ve Türkiye'de hizmet veren farklı yoga okullarının her seviyeye uygun yoga çalışmaları, nefes ve aktivitelerini ile misafirler gün boyu yoga uygulamalarını deneyimledi.

Editör: TE Bilisim