Bir dokun bin ah işit

İstanbul’da çiftçilik bitti

Saadet Partisi, “Saadet Sizi Dinliyor” programları çerçevesinde İstanbul köylüsünü dinledi.

İstanbul’da tarım yapılabilen nadir bölgelerden Çatalca’ya çıkarma yaparak Çatalca’nın köylerini gezen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, köylülerin sorunlarını dinledi.

Kendilerinin sadece seçimden seçime partiler tarafından ziyaret edildiklerini ifade eden köylüler, Saadet Partisi’nin ortada bir seçim olmamasına rağmen kendilerini ziyaret etmesinin oldukça memnuniyet verici olduğunu belirttiler.

Köy halkının en büyük derdi artık çiftçilik yapamamak. Diğer sorunlar ise imar, su, yol ve eğitim.  

ÇİFTÇİLİK BİTTİ

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, Çatalca’nın Gökçeali, Çanakça, İnceğiz, Elbasan, Ova ve Yenice köylerini ziyaret etti. Bugüne kadar çiftçilikle geçimlerini sağlayan köylüler, çiftçiliğin artık bittiğinden yakınarak arazilerini satmak zorunda kaldıklarını söylediler. Artık eskisi gibi ayçiçeği ekemediklerinden ve hayvancılık yapamadıklarından yakınan köylüler, kahve köşelerinde oturmaya mahkum edildiklerini kaydettiler.

KÜMES BİLE YAPAMIYOZ

İmar sorunu yaşadıklarını dile getiren köylüler, bir kümes bile yapamadıklarını söylediler. Maslak’ta çok rahat bir şekilde gökdelenlerin dikilmesine karşın, imar mevzuatı nedeniyle köylerinde bir çivi bile çakamadıklarından şikayetçi olan Çatalca köylüsü bu adaletsizliğin bir an önce giderilmesi gerektiğini kaydettiler. Köylüler, mevcut binalarının üzerine kat çıkamadıkları gibi yanına da bir ekleme yapamadıkların bu yüzden de kalabalık ailelerin bir odaya mahkum edildiklerini belirttiler.

SUYİ BİZ GETİRDİK PARASINI İSKİ ALIYOR

Köylüler kendi imkânlarıyla hazırladıkları kaynak suyunun üzerine İSKİ’nin konduğunu iddia ettiler. Köylüler, “suyu biz getirdik, ancak İSKİ bizden para alıyor” şeklinde dert yandılar.

 Köy halkının sorunlarını dikkatle Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan “Saadet Partisi halkın partisidir. Seçim olsa da olmasa da halkın içindedir ve halkın sorunlarıyla yakından ilgilenir. Halkımızın sesini yükselterek bu sorunların çözülmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim