İYGAD merkezine görkemli açılış

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) dernek merkezinin açılışını görkemli bir törenle yapıldı.

Esenyurt Akyol Plaza’da bayramın 4. gerçekleşen açılış törenine bölgenin önemli isimleri katıldı. Delta Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz’in sponsor olduğu kokteyl davetlilerden tarafından tam not aldı.

İYGAD’ın yeni dernek merkezinin açılış töreninde CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özpolat, Esenyurt Belediye Başkan Vekili Temur Akçiçek, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi İbrahim Yılmaz, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Serhat Boyları Dernek Başkanı ve MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Yıldız, Delta Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz, Derneğin eski başkanları Muhlis Polat, Metin Karakoç ve İYGAD Başkanı Murat Abdullahoğlu açılış kurdelesini birlikte kestiler.

Açılışta kısa bir konuşma yaparak hayırlı olsun temennisinde bulunan Mehmet Ali Özpolat yerel basının önemine değindi. Özpolat; “Yerel basın bizler için günümüzde önemli bir konumdadır. Bu manada yerel basının desteklenmesi gerekiyor. Sorunlarının olduğunu biliyoruz. Bunların çözümü bizim iktidarımızla birlikte mümkün olacağı kanısındayız. Ulusal basından ziyade yerel basın daha özgür olduğunu düşünüyorum. İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği’nin de başarılı işler yapacağına inanıyorum. Basının özgürlüğünün kısıtlanmamasını diliyorum” dedi.

Esenyurt Belediye Başkan Vekili Temur Akçiçek’te yaptığı kısa konuşmada, “İYGAD’ın bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yerel basın özellikle de Esenyurt için ve bizler için de önem taşıyor. Bölgemizde bulunan yerel basın mensupları olumsuz haber yapmaları bizi incitmiyor. Tam tersi kamçılıyor. Bu manada yerel yöneticiler olarak bizlerde onların her yaptığı haberden feyiz alıyoruz. Yerel basını ulusal basından önemsiyoruz. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu adına İYGAD’a başarılar diliyorum” dedi. Kurdele kesiminin ardından davetliler dernek  merkezini gezdi.                                                                                                                    

Barutçu, “Üstümüze düşeni yapmaya hazırız

MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu açılış törenine katılarak hayırlı olsun temennisinde bulundu. İl Başkanı Barutçu, partisinin yerel basının önemsendiğini ve sorunlarına duyarlı olduğunu söyledi.

Barutçu; “Yerel basında görev yapan gazeteci arkadaşlarımızla sürekli bir arada olduğumuz için onları da kendimize yakın buluyoruz. Yerel basının sorunlarının olduğunu da biliyoruz. Bu sorunların çözümü içinde parti olarak üzerimize düşen ne görev varsa bunu da yerine getirmeye hazırız” dedi.

Yıldız, “ Sorunların çözülmesi kaçınılmaz”

Açılışa katılan MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Serhat Boyları Dernek Başkanı Muharrem Yıldız’da yerel basının sorunlarının çözüme kavuşturulmasının artık kaçınılmaz olduğunu söyledi. Yıldız, “Yerel basının halka daha sağlıklı haber verebilmesi ve problemlerini çözebilmesi için kendi içinde güçlü şekilde birliktelik sağlaması gerekir. İYGAD’ın da bu manada çok önemli görevler üstleneceğine inanıyorum. Ayrıca yetkili kurumlarında üstüne düşen görevleri yerine getirmesi gerekir” dedi.

Çapan, “ Toplumun gözü kulağı yerel basındır”

Açılışa katılan Esenyurt eski Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan’da basının önemine vurgu yaptı. Çapan, “Yerel basın bizim ve toplumun gözü ve kulağıdır. Bu göz ve kulakla fazla oynanmaması gerekir. Aksine sıkıntı yaşadığı noktalarda da desteklenmesi gerekir.” Dedi.

Değer, “Sorunlar birliktelikle aşılır”

AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer ise; “İstanbul yerel gazetecilerinin güçlü bir dernek çatısı altında olması yerel basının kalitesini de yükseleceği düşüncesindeyim. Sıkıntılar her daim var olacaktır. Ancak birlikte hareket edildiği sürece sıkıntıların aşılacağına inanıyorum. Siyasiler olarak bizler yerel basına desteğimizi her daim sunmamız gerekir. AK Parti Esenyurt Teşkilatı da bu düşüncecedir. İYGAD’ın yeni dernek binasının tüm üyelerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Özyurt, “ Yerel basının gücünü iş hayatımızın boyunca hissettik”

Açılış törenine katılan Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, yerel basının gücünü bildiklerini belirterek, “ İstanbul’da çok güçlü bir yerel basın olduğunu biliyorum. Yerel basının gücünü iş hayatımız boyunca da daima hissettik. Yerel basınla birlikte çalışmanın faydalarını da gördük. Sıkıntıların çözümü için bizlerde üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye gayret ediyoruz. Basın mensuplarının kendi sektörü içerisindeki kalitenin artırılması ve sorunların çözümü için İYGAD çatısı altındaki çabasını da takdirle karşılıyorum. Bu anlamda Dernek Başkanı Murat Abdullahoğlu’na ve yönetimine başarılar diliyorum. Yeni yerlerinin de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İzsiz: Yerel basın gün geçtikçe kendisini geliştiriyor

Açılış organizasyonun kokteyl sponsoru olan Delta Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz, “ İş hayatım ve siyasi hayatım süresince yerel basınla devamlı olarak iyi ilişkiler içerisinde olmaya özen gösterdim. Bundan sonra da bunu sürdürmeye gayret edeceğim. Yerel basının da gün geçtikçe geliştiğini yakından takip ediyoruz. Bu sevindiricidir. Gelişme sürdükçe tabii ki sorunlarda çoğalıyor. Bu problemlerin çözümü noktasında kendilerinin, kurum ve kuruluşların daha çok gayret sarf etmesi gerekiyor. İYGAD’ın yeni yerinin hayırlı olması temenni ederim” dedi.

Akyol: güçlü yerel basın gelişmişliğin göstergesidir

CHP Esenyurt kurucu ilçe başkanı ve Akyol Plaza’nın sahibi Erdal Akyol ise güçlü bir yerel basına sahip olmanın gelişmişliğin bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde özellikle yerel basının çok okunduğuna dikkat çeken Akyol, bu okuma oranının ülkemizde de gün geçtikçe attığını ancak yeterli düzeyde olmadığını ifade etti.

Özellikle gücü elinde bulunduran yetkili kurumların bu konuları dikkate alarak yerel basının daha çok okunması ve yerel gazetelerin ekonomik güçlerinin artırılması ile ilgili yasal düzenlemeler ortaya koyması gerektiğini dile getiren Akyol, yerel basın camiasına başarı diledi. Akyol ayrıca İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği’nin Akyol Plaza’da bulunmasının kendilerini de mutlu ettiğini dile getirdi.

Abdullahoğlu, açışla katkı sunanlara teşekkür etti

İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Murat Abdullahoğlu’da konuşmasında İYGAD’ın kurulduğu günden bu yana yerel basını sorunlarına çare aramak için büyük uğraş verdiğini, bu anlamda bugüne kadar gayret sarf eden tüm başkan ve yöneticilere teşekkür ettiğini dile getirdi.

Bu düşünce ile yaklaşık 2 buçuk ay önce yapılan olağanüstü kongreden kendi başkanlığında yeni bir yönetimin oluştuğunu dile getiren Abdullahoğlu, yeni yönetimin de başarılı bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.

İYGAD yönetimi olarak çalışmaları sürdürürken, hiçbir kişi, kurum ve kuruluşu dışlamadan, eşit mesafede durduklarını ve bunu devam ettireceklerini belirten Abdullahoğlu, bu anlamda aldıklar tepkilerden de memnun olduklarını ifade etti.

Kongre sürecinde dernek merkezi için yeni bir yer tutulacağı şeklinde verdikleri sözü bugün dernek merkezini görkemli bir açılışla yerine getirmenin gururu içinde olduklarını belirten Abdullahoğlu, yerin tutulmasında ve açılışta emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti. Açılışa bizzat katılarak yerel basın mensuplarının bu önemli gününde yanlarında bulunan, telgraf, çelenk ve çiçek gönderen, telefonla arayan herkesi basın dostu olarak gördüklerini belirten Abdullahoğlu, teşekkürlerini de dile getirdi.Abdullahoğlu, yeni İYGAD lokalinin tüm yerel basın camiasına hayırlı olmasını diledi.

Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özpolat, Esenyurt eski Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi İbrahim Yılmaz, MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Serhat Boyları Dernek Başkanı Muharrem Yıldız, DSP Parti Meclis üyesi Yalçın Avcı, Esenyurt Belediye Başkan Vekili Temur Akçiçek, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Yetkin Çavdar, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, AK Parti İlçe Yönetim Kururlu Üyesi Murat Cambaz, AK Parti Esenyurt belediye meclis üyeleri Metin Karakoç, Serkan Kara, SP Esenyurt İlçe Başkanı Hasan Kara, MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Yahya Sarı, AK Parti Esenyurt İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Şimşir ve yönetim kurulu, CHP Esenyurt İlçe Yöneticisi Server Gökmen, CHP Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Mürşit Işık, BDP Esenyurt Belediye Meclis Üyeleri Suphi Sarılulak, Yakup Mavzer, CHP K.Çekmece Belediye Meclis Üyeleri Oruç Oymak, CHP K.Çekmece Belediye Meclis Üyesi Enis Koçak, AK Parti Belediye Meclis Üyesi - K.Çekmece Kulüpler Birliği Başkanı Seymen Gençtürk, AK Parti Avcılar İlçe Başkan Vekili Gürsel Balaban, AK Parti Avcılar İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Sedat Çokyaşa, Halit Dişkaya, Suat Ekinci, Çatalca Belediyesi Kültür Müdürü Tuncer Marangoz, MHP Esenyurt eski Belde Başkanı Vefa Uzuner, Esenyurt Ülkü Ocağı Başkanı Mustafa Uzuner, MHP Esenyurt ilçe yöneticileri, CHP Esenyurt kurucu İlçe Başkanı Erdal Akyol, AK Parti Avcılar eski İlçe Başkan Vekili – Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Muhammed Karabağ, Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Delta Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz, Gündüzler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gündüz, Engin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Engin, Hakan Petrol Müdürü Mahmut Kemal Deniz, Ardahanlılar Kültür evi Başkanı Tuncer Dağ ve yöneticileri Gürhan Şimşek, Mustafa Şimşir, Güven Avşar, Kenan Terekeme, Cansever Korkmaz, Togay Çoban, Ardahan Kahvaltı Salonu Sahibi Erdal Yıldırım, Tay Sürücü Kursları Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Karatay, Anavatan Partisi Esenyurt eski İlçe Başkanı Taner Uluğ, Esenyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Hanifi Kaya, Ardahan İli Göle İlçesi Çardaklı Köyü Dernek Başkanı Menderes Maden, Hoçvan Dernek Başkanı Halit Avşar, Hoç-Fed Başkanı Osman Avşar, Esenyurt- Esenkent Kappa sahibi Halil Çiftçi, Işıklar Kuyumculuk sahibi Özkan Işık, İşadamı Hakan Yılmaz, İşadamı İsmail Çelik, Esenyurt 113 No’lu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Yılmaz Şen ve yönetim kurulu üyeleri, Erhan Emlak sahipleri Selahattin- Cezayir Kaya, Beylikdüzü Belediyesi Basın Danışmanı Handan Şener, Esenyurt Belediyesi Basın Bürosu Sorumlusu Murat Karakoç, Esenyurt İncirtepe Mahalle Muhtarı Kemal Keskin, Akademi Müzik Kursu Sahibi Rahmi Akkuş, sanatçı Vedat Baran, Esenyurt Trakya ve Rumeliler Dernek Başkanı Rıdvan Mutlu, Derya Düğün Salonları Sahibi Gürhan Şimşek, Çardak Restourant’ın sahibi Ali Çelik, ESMÜDER Başkanı Adnan Güneş, Esenyurt Belediyesi eski meclis üyesi Asım Karabacak, Esenyurt Simit Sarayı Sahipleri Engin Doğru, İsmail Yılmaz, Flaş TV Program Yapımcısı Sami Çelik, Ses  Sanatçısı – Ekin Tv Program Yapımcısı Hakan Kılıç,

Gazeteci dostlarımız

Mustafa Dolu, Mustafa Küpeli, Nurettin Girgin, Cihan Güner, Hüsamettin Erbaş, Muhlis Polat, Mihrican Deniz, Barış Emregül, Sait Temur, İrfan Çoban, Gürsel Karasansar, Erdal Karasansar, Ali Tarakçı, Rodi Baz, Yusuf Şit, Gül Güyük, Tuba Yılmaz, Emek Karakaş, Tayfun Ercan, Yılmaz Aktepe, Hıdır Polat, Sebahattin Acar, Hakan Azar, Yunus Arıkan, Zafer Yiğiter, Serdar Ural, Zafer Nalkıran, Çetin Yılmaz, Şenay Güncavar Badur, Gökhan Tırtıl, Kamil Uci, Ufuk Şentürk, Serkan Hanoğlu, Yakup Tezcan, Cengiz Alçayır, Necip Aras,

Çelenk ve Çiçek Gönderen

Avcılar Şoförler Odası Başkanı Tekin Mete’ye, SMMM Muhammed Karabağ, AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Dr. Gürhan Bilgiç, AK Parti K.Çekmece İlçe Başkanı Temel Karadeniz, Dr. Gürbüz Çapan, Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Yıldız, Hakan Petrol Mahmut Kemal Deniz,  Erhan Emlak Selahattin Kaya, Mali Müşavir Taner Uluğ, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Küçükçekmece Rotary Kulübü, Küçükçekmece Emniyet Derneği, Küçükçekmece CHP İlçe Başkanı Kemal Çebi, Engin İnşaat LTD. ŞTİ. Üzeyir Engin, Ardahan Kültür Evi, CHP İl Genel Meclis Üyesi Erhan Bozan, Tay Sürücü Kursları Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Karatay, Etsem Cafe, Ardahan İli Göle İlçesi Çardaklı Köyü Dernek Başkanı Menderes Maden, Delta Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz, Handan Şener katıldı.

Oldukça yoğun katılımlı gerçekleşen açılış töreninde yerel basın mensuplarının yanı sıra Ekin Tv ‘de Cuma günleri program yapacak olan ses sanatçısı Hakan Kılıç çekim yaparak katılan misafirlerden görüş aldı.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim