2. Uluslararası Yaşamın ve Evrenin Kökeni Uluslararası Konferansı

Yaşamın ve Evrenin Kökeni Uluslararası Konferansı, Teknik Bilim Araştırma Vakfı’nın öncülüğüyle başlatılmış bir sosyal sorumluluk projesidir.

Konferans,

-Genetik, biyoloji, paleontoloji, fizik, kimya, astrofizik, sosyoloji ve psikiyatri bilim dallarının “Yaşam nasıl başladı?” sorusuna ‘Yaratılış’ şeklinde cevap verdiğini gösterdi.

-Alanında uzman, dünya çapında kayda değer sayıda akademik çalışmaya imza atmış bilim dünyasından saygın isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi,

Oturumun moderatörlüğünü Deik Başkanı Zuhal Mansfield üstlendi. Konferanstaki katılımcılar ve değindikleri konular ise şöyleydi:

Prof. Dr. Fazale Rana - DNA’nın İlham verici Tasarımı
Dr. Fabrizio Fratus – Evrim: Mit mi Gerçek mi?

Prof. Dr. Anjeanette Roberts, Virüslerdeki Yaratılış Mucizesi

Dr. Carlo Alberto Cossano - “İnformatik Kayıtlar ve Protein Üretimi”
Dr. Paolo Cioni – “Ruh ve Materyalist İndirgemecilik Krizi”
Dr. Oktar Babuna – “Maddenin Ardındaki Sır”

Ortadoğu uzmanı gazeteci Jeff Gardner'ın kapanış konuşmasıyla konferans son buldu.

Öğle yemeği ve ikramlarla süslenmiş kahve molalarının yanı sıra Perküsyon Performansı ve ‘İstanbul Dans Fabrikası’ dans gösterisi topluluğunun gösterisi de büyük bir ilgiyle izlendi ve seyircilerden büyük bir alkış aldı.

Konferansı bilim dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışından akademisyenler, sivil toplum kuruluşları başkanları, fikir önderleri, gazeteciler, politikacılar izledi. Konferans Uluslararası Yaşamın ve Evrenin Kökeni konferanslar dizisinin devam etmesi dileğiyle, barış ve dostluk mesajlarıyla sona erdi.

Editör: TE Bilisim