Her ay farklı bir ilçede gerçekleştirilen toplantının bu ay ki buluşmasına İMDD Küçükçekmece Şube Başkanı Erdoğan ÖNDER ile İMDD Kadın Kolları Bşk Yrd Halime Tokkanlı ev sahipliği yaptı.
Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya’nın katıldığı toplantıda, yerel yönetimlerin sorunları ve eksikleri ile çözüm olanakları masaya yatırıldı. 39 ilçeden dernek temsilcileri ve ilçe muhtarlarıyla bir araya gelen Kücükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, muhtarların toplumdaki önemine dikkat çektiği konuşmasında, birlik,ve,beraberlik,mesajı,verdi.
“MUHTARLAR, MİLLETİN BİR PARÇASIDIR”
Küçükçekmece Belediye Başkanı Karadeniz, “Biz yerel yöneticiler olarak, siyasi bakışımız ne olursa olsun toplumdaki uç noktaları biraz köreltmek, uzakları yakınlaştırmak, yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak, farklı grupları kaynaştırmak gibi bir misyonumuz olması lazım. Birbirimizden farklı düşünsek de aynı mahallede ve ilçede yaşamak zorunda olduğumuzun farkındayız. Herkes yaşarken, huzurlu bir ortamda yaşamak istiyor’’ dedi.
Yerel yöneticilerin mutlaka farklı bir kimliği ve düşüncesi olması gerekiyor. Yöneticiler olarak insan merkezli olmalıyız’’ diyen Küçükçekmece Belediye Başkanı,Karadeniz,şunları,söyledi: ‘’Muhtarlarımızı önemsiyoruz. Seçilmiş kişiler, genel başkanlardan sonra muhtarlardır. Bir muhtarın almış olduğu oy, demokrasi açısından daha kıymetlidir. Muhtarlar devletin bir parçası olmak yerine, milletin bir parçası olmayı düşünmeliler. Demokrasimizin gereği,muhtarlar bireysel oylarla seçildikleri için mahallesinin temsilcisidir. Özgürlükler ve demokrasi mahallelerden filizlenebilecek bir şeydir. Bu anlamda gayretleriniz, cefanız, vefanız takdire şayandır. Muhtarlar ve belediye başkanı ilişkisini arkadaşlık, dostluk ve keyif haline getirmeye çalışacağım. Biz sevgi ekmeye çalışıyoruz. Biz barışın milletimizin gerçek temsilcileriyle olabileceğine inanıyoruz. Birlik beraberliğiniz için hepinize teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum.”


“YERELDE SIKI VE SAĞLAM ÖRGÜTLENMELİYİZ”
Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya da yerelde sıkı ve sağlam örgütlenmeyi oluşturmanın önemine vurgu yaparak, muhtarlara, “Kim, nerede, kimsesiz? Bunu bilmek zorundayız. Kimsesizin kimsesi olma konusunda anahtarlarımız muhtarlarımızdır. Çareyi bulabilmenin sorunu muhtarlarımızdır” sözleriyle seslenerek, emeklerinden dolayı teşekkür etti.
''KÜÇÜKÇEKMECE NUFUS MÜDÜRÜ PEMBE POYRAZ MUHTARLARIMIZIN ÖNEMİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR’’
Küçükçekmece İlçemizde Bulunan Muhtarlarımız ve Nüfus Müdürlüğünde Bulunan çalışan memurlarımız ile aile gibiyiz biz muhtarlarımızı çok seviyoruz 24 saat nüfus müdürü olarak yanınızdayız. Demokrasinin Temel Taşı olan Muhtarlarımız Halkın tek temsilcisi olduğunu iyi bildiğimizi ve muhtarlarımızın halk için hangi sorunlar ile bizlere geldiğinde gerekli destek sağlamak mücadelemiz devam ediyor

‘’BAŞKAN AYKUT TÜRKİYE’DE ÜYESİ ve YÖNETİCİSİ MUHTAR OLAN TEK STK’YIZ DEDİ’’
Muhtarlarımızı Ankara’da Temsil Eden Federasyon,Konfederasyon,Dernek Başkanlarının Muhtar olmadığı ve 7 kişi ile kurulan Muhtar olmayan kişileri bularak MUHTAR Derneği Başkanı olduğunu ve Muhtarların sorunlarını bilmeden Muhtarların Haklarını arayamadıkları aşikardır.
Tüm Siyasi Parti Yetkililerine Sesleniyorum Kongresine gitmediğiniz Tüzük ve üye olan kişilerin Muhtar olmadığı Muhtar STK Hiçbir zaman bizi ilgilendirmediği ve İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu olarak Hep takipçisi olacağımızı tüm muhtar arkadaşlarımızın ve Siyasi parti genel merkezlerinin bilgilerine arz ederim.

İlk Başta Küçükçekmece Muhtarlarımıza ve İMDD Küçükçekmece Şube Başkanımız Erdoğan ÖNDER İle İMDD Kadın kolları Bşk Yrd Halime TOKKANLI’ya Ev sahipliğinden ve Muhtarlarımıza verdiği destekten dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e Her zaman Muhtarlarımızı önemseyen ilçe Kaymakamı Harun KAYA’ya İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği yönetim kurulu adına teşekkür ederim
 


Editör: TE Bilisim