Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, otomobilini satmak isterken dolandırıldığını belirten vatandaşların üst üste şikayetleri üzerine konuyla ilgili çalışma başlattı.
     Çalışmalar sonucu, Esenyurt, Avcılar ve Büyükçekmece'de belirlenen adreslere önceki gün düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında elebaşısı Taner K'nın da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, internet üzerinden veya gazete ilanlarından otomobil satan kişileri telefonla arayarak, buluştukları ve öncelikle otomobil satıcısına yemek ikram edip onların güvenlerini kazandıkları belirtildi.
     Daha sonra, otomobil üzerinde pazarlık yapan zanlıların, bankaya giderken 'yolumuzun üstünde diye' girdikleri noterden otomobilin satış işlemlerini tamamladıkları anlaşıldı.
     Bu sırada, zanlılardan birinin otomobili yıkatma bahanesiyle satıcıdan anahtarı aldığı ve ortadan kaybolduğu, daha sonra da bu otomobilin başka bir kişiye acilen sattığı, şikayetçilerinde bu şekilde dolandırıldığı belirlendi.
     Zanlıların, bu yöntemle 22 otomobil satıcısını dolandırdıkları öğrenildi.
     Emniyetteki işlemeleri tamamlanan 9 kişi, 22 ayrı ''nitelikli dolandırıcılık'' suçlamasıyla Büyükçekmece Adliyesine sevk edildi. 
Kaynak: aa