İflas eden işadamı İlhan Y., sigorta şirketlerinden 4 milyon TL almak için şeytani bir plan hazırladı.

Amele pazarına gidip, kendisine benzettiği işçi Beşir Acar ile anlaştı, onu bir villaya götürüp yaktı. Cesedin başına da kendi kimliğini bırakan zanlı, daha önce elinden kaçırdığı bir başka işçinin ihbarıyla yakalandı 

Siirt'te yaşayan 5 çocuk babası Beşir Acar, iş bulma umuduyla Ramazan ayı başında İstanbul'daki ağabeylerinin yanına geldi. Ümraniye'deki amele pazarına giderek her gün iş bekleyen Acar geçtiğimiz pazartesi günü işçi arayan İlhan Y. ile tanıştı.

Villasının bahçe işlerini yaptırmak istediğini söyleyen İlhan Y. ile 55 TL karşılığında anlaşan Beşir Acar, Ümraniye'den Şile'ye gitti. Gider gitmez bahçe işine koyulan Beşir Acar bir süre sonra işveren İlhan Y.'nin "Yoruldun. Gel bir çay içelim" teklifi ile karşılaştı. Teklifi kabul edip içeri giren Acar, çayı içer içmez kendinden geçti.

ÇAYINA İLAÇ KATTI

İddialara göre İlhan Y. ikram ettiği çaya ilaç koyarak Beşir Acar'ı bayılttı. Ardından kanepeye yatırıp boğarak öldürdü. İddiaya göre İlhan Y. daha sonra Beşir Acar'ı üzerine benzin dökerek yaktı. Daha sonra kendi kimliğini bırakıp olay yerinden kaçtı. Ancak uzun süre kaçamayacağını anlayan zanlı polise teslim oldu.

ÖNCE BOĞMUŞ SONRA YAKMIŞ

Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi tamamlanan Beşir Acar'ın cenazesi bugün yakınları tarafından teslim alınarak memleketi Siirt'e götürüldü. Cenazeyi Adli Tıp Kurumu'nda alan Acar'ın amcası Lokman Acar, yeğenin tanınmayacak halde olduğunu belirterek, "İlhan Y., Şile'de yeğenimi çalıştırmış. Bu sırada içeceğine bir ilaç atmış. Bayılttıktan sonra boğarak öldürmüş. Yetmemiş ateşe verip yakmış. Sigortadan para almak için böyle bir cinayet işliyor." dedi.

Acar'ın ağabeyi Şükrü Acar ise olay ile ilgili, "Kurtulamayacağını anlayınca teslim oldu. Allah kimsenin başına vermesin. Böyle kişileri de yakmak gerekir." şeklinde konuştu. Bu sırada diğer ağabeyi Ramazan Acar fenalık geçirerek, "Allah belasını versin. İçimiz yandı." şeklinde tepki gösterip, gözyaşı döktü.

SİGORTA'DAN PARA ALMAK İÇİN

Olay karşısında büyük şok geçiren Beşir Acar'ın arkadaşlarından biri ise şunları anlattı: "İstanbul'a hamallık yapmak için arkadaşı 'iş vereceğim' diyerek Şile'ye götürdü. Bir kanepeye koyup yakıyor. Yaktıktan sonra kimliğini cenazenin yanına atıp kaçıyor. İntihar süsü vermeye çalıştığını söylemiş. Emniyete verdiği ifadede hayat sigortası yaptırdığını, ölmesi halinde ailesinin bu parayı alacağını söylemiş. Sigorta şirketini dolandırma amacıyla böyle bir cinayet işlediğini anlatmış. Ayrıca bugüne kadar çok sayıda insanı dolandırdığını polise anlatan zanlı, öldü sanılması halinde dolandırdığı insanların peşini bırakacağını düşüncesinde olduğunu söylemiş."

Editör: TE Bilisim