Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM)’ın 19’uncusunu düzenlediği Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi liderler zirvesiyle başladı. Zirveye, 15 İslam ülkesinden Müslüman toplumları  temsil eden hareket liderleri ve teşkilat önderleri katıldı.   
 

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ESAM’ın Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi, IYFO’nun Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Toplantısı, ÖĞDER’in Uluslararası  Müslüman Öğretmenler Birliği  İcra Kurulu Toplantısı ve AGD’nin İstanbul’un Fethi Şölenleri münasebetiyle çok yoğun bir hafta geçirecek. Erbakan, bu bir hafta içerisinde takriben 75 ayrı ülke ve bölgeden 500 kadar yabancı misafiri İstanbul’da ağırlamış olacak.   
 
Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM)’ın 19’uncusunu düzenlediği Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi liderler zirvesiyle başladı. 

15 İslam ülkesinden Müslüman toplumları  temsil eden hareket liderleri ve teşkilat önderlerinin buluştuğu zirveye Milli Görüş Lideri 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan başkanlık yaptı. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile ESAM Genel Başkanı Recai Kutan da liderler zirvesine katıldılar.   
 

Gün boyunca süren zirvede dünyanın halihazırdaki durumu masaya yatırılırken insanlığın mahkum edildiği sömürü ve zulüm dünyasının yerine adil bir nizamın kurulması gerektiği vurgulandı. Yeni Bir Dünya Projesi’ni anlatan Erbakan, başta İslam ülkeleri olmak üzere bütün ezilmiş halkların ve sömürülen ülkelerin bir araya gelerek sömürü dünyasına son vermesi gerektiğini ifade etti. Yeni Bir Dünya çağrısı da yapan Necmettin Erbakan, insanlığın saadeti için İslam ülkelerinin her alanda güçlerini birleştirmeleri ve bütün güçleriyle çalışmaları gerektiğine dikkat çekti.  

İstanbul Times Haber Merekezi (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim