İhsan Mermerci Liseliler Eski Günleri Yad Etti  

İhsan Mermerci lisesi mezunları derneği ve okul idaresi geleneksel börek gününde mezunlarını buluşturarak eski günleri yad etti. 

Okul Müdürü Recep Yılmaz Açılış Konuşması Yaptı  

Recep Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında İhsan Mermerci Lisesi mezunları,

derneği ile birlikte her sene yaptıkları geleneksel börek günü ile hem iki amaç hedeflediklerini söyledi.Birincisi olarak bugün bir çok yerde önemli görevler üstlenen mezunlarının birbirlerini tanımalarını sağlamak istediklerini,ikincisi de ekonomik durumları iyi olmayan bazı öğrencilerinin eğitim durumlarına katkı yapmak adına piyango tarzında minik bir çalışma yaparak eski mezunların yeni öğrencilere katkı yapmalarına imkan sunmak istedikleri için bir araya toplandıklarını belitti. 

Zeytinburnu Cemiyet Hayatının Önemli Simaları Oradaydı  

1988 mezunu mali müşavir Aynur Köksal gazetemize yaptığı kısa açıklamada bizim dönemimizde okul müdürümüz Hasan Şekerdi kendisi çok iyi bir müdür ve idareci idi.Bugün bir yerlere gelmişsem hocamızdın üzerimde emeği büyüktür dedi.

Düzenlenen börek gününe kimler katılmıştı;İBB imar komisyon başkanı Sefer Kocabaş,CHP ilçe başkanı Metin Doğan ,Mali Müşavir ve dershane sahibi Ziya Disanlı,SP Zeytinburnu ilçe başkanı Kemal Hayırlıoğlu,CHP İl Genel Meclis üyesi Yaşar Dindar,Kartal Cumhuriyet Savcı Vekili Hikmet Gülay,Mimar Safet Darcan,İş adamı Salih Zeki Durmuşoğlu ve eşi Asuman Durmuşoğlu,dernek başkanının Salih Zeki Bey’e konuşma yapması için söz hakkı vermesi anında Salih Zeki bey eşimin yanına gidip öyle konuşayım demesi takdirle karşılandı.Asuman hanım yaptığı konuşmada liseyi İhsan Mermerci de bitirdim. Salih Zeki bey ile evlendiğim için üniversiteye gidemedim.Ama bu okulda aldığım terbiyeyi ömrümün sonuna kadar unutmayacağım demesi katılımcıları duygulandırdı.

Gazeteci meslektaşımız Mehmet Alpay’da okulun mezunu olarak kısa bir konuşma yaparak İhsan Mermereci’nin gelmiş geçmiş en yaramaz öğrencisi olduğuna inandığını söyledi.İsimlerini  yazamayacağımız kadar önemli görevlerde olan onlarca İhsan Mermerci

Lisesi mezunları farklı bir gün yaşamanın mutluluğunu yaşadılar.

 İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim