Çınaraltı Sohbetleri’nde Pazartesi, Nevzat BAYHAN “Toplum ve Kültür” İlişkisini Anlatacak…
 
İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği)  İstanbul Şubesi olarak her hafta düzenlediğimiz Çınaraltı Sohbetleri’nin on ikincisinde, 3 Ocak 2011, Pazartesi günü “Toplum ve Kültür...” başlıklı sohbet gerçekleşecektir. Konuyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini başarılarla yerine getiren, İLESAM üyelerimizden Nevzat BAYHAN dinleyicilere anlatacaktır.


Nevzat BAYHAN, Adıyaman’ın Besni ilçesinde doğdu. Orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. Yüksek öğrenimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde bitirdi. Aynı üniversitenin Ekonometri Bölümü’nde doktora çalışması yaparken kazandığı burs ile ABD’ye gitti. Amerika’da, Stevens Institute Of Technology’de master ve doktora çalışmalarını tamamladı. Çeşitli medya kuruluşlarında kültür-sanat ağırlıklı programlar gerçekleştirdi; editörlük, köşe yazarlığı, yapımcılık, sunuculuk ve üst düzey yöneticilik  yaptı.

2009 yılında Hürriyet Gazetesi tarafından yılın en iyi “Kültür Bürokratı” seçildi. Kurduğu Kültür A.Ş. Yayınları'yla 2009’da Eskader; 2010’da da Türkiye Yazarlar Birliği En İyi Kamu Yayıncısı Ödülünü aldı. Uyuşturucuda Harlem Modeli, Tarih Boyunca İlim ve Din, Bir Gazetecinin Hac Defteri, Uyuşturucu Afeti ve Sorunları ve Kültür Yorumları isimli kitaplara da sahiptir.Nevzat BAYHAN’ın misafir olacağı; “Toplum ve Kültür…” başlıklı sohbet, her zaman olduğu gibi İstanbul- Beyazıt Devlet Kütüphanesi Konferans Salonunda saat 17.00’de başlayacak olup, programa katılım serbesttir.

 

Editör: TE Bilisim