Hayırsever dersane

Fatih Dershanesi, lösemili çocuklar yararına eşya toplama kampanyası başlatarak hem lösemili çocukları sevindirdi hem de bünyesindeki öğrencilere yardım duygularını yaşattı

   
Dershanecilik sektöründe ilk defa bir eğitim kurumu, sürekliliği olan bir sosyal sorumluluk projesini sürdürüyor. Bu kurum Fatih Dersanesi, projenin adı: Tüketme Biriktir. Tüketme Biriktir, bu kez “Çocuklar İçin” teması işledi.

Taktire şayan bu etkinliğin organizatörlüğünü üstlenen Fatih Dersanesi yetkilisi Bora Serhat Çelik, lösemili çocuklar yararına eşya kampanyası düzenlediklerini ve başarılı sonuçlar aldıkları için de mutlu olduklarını söyledi. Mutluluklarını “Neşe doluyuz. Coşkuluyuz. Çünkü paylaşmanın, yardımlaşmanın güzelliğini öğrencilerimizle, velilerimizle, öğretmenlerimizle yaşadık” şeklinde özetleyen Çelik, şöyle devam etti:

“Binlerce çocuğun tedavisini, eğitimini üstlenen, destekleyen LÖSEV için toplanan yardımlar ulaştırılmaya başlandı. Öğrencilerimiz, yakalarında LÖSEV rozetleriyle, kurdukları organizasyonla örnek oldular. Çeşitli kırtasiye ve giyeceklerden oluşan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin içten emekleriyle toplanan, satın alınan, paketlenen hediyeler İstanbul Lösemili Çocuklar Evi'ne teslim edildi.”

 KAMPANYADAKİ AMAÇ

Bora Serhat Çelik, söz konusu kampanyadaki amaçlarını açıklarken de şunları söyledi:

”İnsanlık tarihinin öğrettiği en önemli şey; sahibi olduğunu düşündüklerimizin aslında bize dünden miras, yarından emanet olduğudur. İyi-kötü, güzel-çirkin. Olup bitenlerin seyircisi olmamamız gerektiğine, tüm bunların bizlerle ilgili olduğuna inanıyoruz. Kırılan bir ağaç dalı, kuruyan bir ırmak, yoksul bir köy, hasta bir çocuk, mutsuz bir kedi… Hepsi bizlerle ilgili. Bizlerin nasıl ‘tükettiğiyle”.  Zaman, yiyecek, sağlık, giyecek, toprak, yeşil, oksijen, enerji, para… Azalıyor, bitiyor, lazım olduğunda bulunamıyorlar. Gerçekten ihtiyaç duyanlar yoksunluğu yaşıyorken, kimisi (farkında olmadan) tüketiyor. Oysa aktarmak için korumak, paylaşmak üzere biriktirmek,  Türkiye ve Dünya yurttaşı olmanın doğal sorumluluğu. İşte, bu bakış açısıyla hayata bakmak, bu farkındalığı yaymak için diyoruz ki: “Tüketme Biriktir”                                                                                                                                                                                                                                                                                                

TÜKETME BİRİKTİR

Fatih Dersanesi’nin, güçlü bir Türkiye, güzel bir Dünya için çalıştığını ve çalışmaları desteklediğini vurgulayan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biricik yurdumuz, biricik gezegenimiz yaşanası kalsın diye, çocuklarımız da büyükleri gibi yalın ayak toprağa basabilsin diye, yağmur sonrası toprak kokusunu içine çeksin diye, dün olacak, bugün ve yarında, paylaşanın asaleti yaşansın diye, hüzünler azalsın, sevgiler çoğalsın diye, Fatihliler hep bir ağızdan, ta yürekten ‘Tüketme Biriktir’ diyor!

Yurt ve insan sevgisiyle düşününce; yapacak o kadar çok şey bulunuyor ki. Bir de çevrenizde kalbinizle bakıyorsanız, durumdan görevler de çıkarıyorsunuz. Fatih çok önemli bir kaynağı var. O da öğrencileri. Büyüyebilen, büyürken büyüleyen bu insanlar yarın için ilham veriyor. Onların fikirleri ve hayal güçleri ‘Tüketme Biriktir’de proje oluyor. Fatihlilerin içtenliği, proje hedeflerini ulaşılır kılıyor. Güler yüzle bakışları,  hayata imkânsız bir şey bırakmıyor.”

 

 

Editör: TE Bilisim