Haydarpaşa Tren Garı'nın çatı bölümünde yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek tüm çatıyı sardı. Garın çatısı alev alev yanarken, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye ulaşan itfaiye erleri yangına müdahale ediyor. 

Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangın kontrol altına alındı.  
Tarihi tren garı, çatısında çıkan yangın nedeniyle büyük zarar gördü. Yangın nedeniyle tarihi binanın bazı bölümlerinde çökmeler meydana geldiği öğrenildi. Çatıdaki yangın kısa sürede büyüyerek 4. kata da sıçradı. Yangına itfaiye ve söndüren gemisiyle denizden müdahale edildi. Yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından yangın güçlükle kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları ise devam ediyor. Yangın nedeniyle şu anda tren seferleri de yapılamıyor. Gar çevresinde önlem alan polis,
bölgeye kimseyi yaklaştırmıyor.

"MİLLETİMİZE GEÇMİŞ OLSUN, BÜYÜK BİR YANGIN TEHLİKESİ ATLATTIK"

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Talat Aydın, İstanbul Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangın ile ilgili olarak, "Milletimize geçmiş olsun, büyük bir yangın tehlikesi atlattık" dedi.


Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Talat Aydın, İstanbul Haydarpaşa'da bulunan tarihi tren garında çıkan yangın ile ilgili TCDD Genel Müdürlüğü'nde bir basın toplantısı düzenledi. Aydın, Haydarpaşa Garı'nda çatı onarım ve izalosyon çalışması yapıldığını hatırlatarak, "Bugün 15.30 civarında yangın çıktı. Gerekli otoritelere haber verildi. Başka bir imkan daha vardı. Yangın söndürmede kullanılmak üzere Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğ'ünün sahip olduğu yangın söndürme römorkları vardı. Yangınla müdahele çalışmasında bulunduk. Bu çalışmalar kısa sürede tehlikeli yangını kontrol altına alındı" şeklinde konuştu.


Aydın, Haydarpaşa Tren Garı'nda şu anda soğutma çalışmaları sürdüğünü anlatarak, "Yangının çıkış nedeni oluşan hasarın büyüklüğü konusunda bir değerlendirme yapmak doğru olmaz. Çatı çökmediğine göre tahribatın sınırlı olduğunu düşünüyoruz. Büyük bir tehlike atlattık. 16.10 civarında kontrol altına alındı. Tarihi bir bina. Yangın başladıktan sonra 40 dakika içinde kontrol altına alındı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün yangına müdahalesi sonucu erken söndürüldü" diye konuştu.
Aydın, yangının kesin sebebi ve hasarın büyüklüğünün uzmanların yapacağı inceleme sonucu ortaya çıkacağını kaydetti.
Talat Aydın, bir gazetecinin, 'Bir soruşturma açıldı mı' şeklindeki sorusuna, "Gerekiyorsa elbette yapılacak. İhmal ve kusur varsa gereken yapılacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Teren seferleri durduruldu. Tamamen söndürülmesinin ardından tren seferleri yeniden başlayacak. Tarihi binamız kurtarılmıştır" şeklinde cevap verdi.

Editör: TE Bilisim