Esenlerli öğrenciler, Esenler Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Birlikte Kitap Okuyoruz” projesiyle bir yandan kitaplarını okuyorlar, diğer yandan hayalini kurdukları meslekler hakkında bilgi sahibi oluyorlar. “Kendi Hedefini Kendin Seç” sloganıyla yürütülen proje kapsamında öğrenciler, meslek büyükleri tarafından verilen seminerlerle kendi hedeflerini kendileri belirliyorlar. Her ay bir meslek grubunun tanıtılacağı proje kapsamında alanında uzman isimler; avukatlık, doktorluk, polislik, mühendislik, gazetecilik, haber spikerliği, öğretmenlik ve itfaiyecilik gibi toplamda 8 farklı meslek hakkında bilgi ve tecrübelerini Esenlerli öğrencilerle paylaşıyor ve yol gösteriyor.

HAYALİNİZİN PEŞİNDEN GİDİN

Proje kapsamında Esenler Belediyesi Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi’nde düzenlenen programla, Avukat Murat Gülkıran Esenlerli öğrencilerle bir araya geldi. Günlük hayattan verdiği örneklerle, çocukların anlayacağı bir dille, avukatlık mesleğiyle ilgili tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Gülkıran, söze “Hukuk, hayatımızı düzenliyor. Hayatın içinde hukukun girmediği nokta neredeyse yok” diyerek başladı. Öğrencilere “Hangi meslekte mutlu olacağınıza inanıyorsanız, o hayalinizin peşinden gidin” tavsiyesinde bulunan Gülkıran, eğitim hayatının başında ne olmak istediğine karar veren öğrencinin buna göre yol alacağını söyledi. Kitap okumanın önemine dikkat çeken Gülkıran, “İnsanlar bilgiye sahip oldukça etrafındakileri daha iyi anlamaya başlıyorlar” dedi. Çocuklara kendilerini televizyona ve oyuna hapsetmemelerini tavsiye eden Gülkıran, “Başarıyla, mutlu olmak arasında ince bir çizgi var. O çizgiyi yakalamanızı temenni ediyorum” diye konuştu.
Gülkıran, Esenler Belediyesi Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi’nde düzenlenen programın ardından Esenler Belediyesi Halk Kütüphanesi’nde de öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktardı.
Editör: TE Bilisim