Ayşe Çelikbilek’in ev sahiplendiğindeki toplantıda Meclis Başkan vekili Manolya Demirören Tekin, Meclis üyeleri Gül Biçer, Emine Ünlü, Gülay Demirel ile AK parti ve CHP grubundan meclis üyelerinin eşleri katıldı. Toplantının ev sahibi Ayşe Çelikbilek, meclis üyelerinin hanımlarıyla birlikte ilçeye faydalı hizmet ve fikirler geliştirmek için biraraya geldiklerini belirterek, “ Hepimiz yaşadığımız ilçeye karşı sorumluyuz. Bu bilinçle tertip ettiğimiz toplantının hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Meclis üyesi ve hanımları olarak ilçemiz için daha aktif olarak özellikle sosyal alanda topluma öncelik etmeliyiz. Kimsesiz, ihtiyaç sahibi, yaşlı, hasta kimseler yetim ve öksüz çocuklara kol kanat germeli onların ihtiyaçları için projeler geliştirmeliyiz. Toplantıya katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor ve verimli geçmesini diyorum.” dedi. 

Sevgi Evlerindeki Çocuklara Kucak Açılıyor

Toplantıda konuşan meclis başkan vekili Manolya Demirören Tekin, Sevgi Evleri’nin belediyelere bağlandığını belirterek: “Cumhuriyet köyde bulunan Galip Öztürk sevgi evlerinde yaşayan yetim ve öksüz çocukların bakım ve himayesi yapılıyor. Hepimizin bu çocuklar için ayıracak vakit ve sevgisi olduğuna inanıyorum. Bu nedenle meclis üyesi ve eşleri olarak bizlere sevgi evlerinde bulunan çocuklara kucak açmalı ve her meclis üyesi olarak 1 çocuğu sahiplenmeliyiz. 15 günde bir çeşitli aktivite olarak sinema, tiyatro oyun ve gezi gibi etkinlikler düzenleme konusunda başkanımız araç desteğinde bulunacaktır.’’ diye sözlerine ekledi.

TODEM Belediye Düğün Salonu’na Taşınacak

Ayşe Çelikbilek, Beykoz Toplumsal Destek Merkezi (TODEM)’in 2015 yılı içinde Beykoz Belediyesi düğün salonuna taşınacağını belirterek, konuyla ilgili olarak: ‘’Burada dikiş atölyesi kurulmasını ve dikiş bilen becerikli ve gönüllü bayanlarla yetim kızlara çeyiz hazırlamayı öneriyorum’’ dedi.

Benim Çocuğum Yapmaz Deme

Toplantıda söz alarak fikirlerini paylaşan hanımlar, madde bağımlılığından ve zararlarından bahsederek, çocukların bu alışkanlıklarına karşı bilinçlendirilmesini, bu konuda ailelerin daha hassas ve duyarlı olması gerektiğini de belirti.

Sosyal Medya’nın Dili

Toplantıda Sosyal Medya kullanımı hakkında ailelerin bilgilendirilmesi, çeşitli seminerler verilmesi ve ihtiyaç halinde bireysel ziyaretlerle desteklenerek, madde bağımlılarının Sosyal Medya’da kullandıkları dili ailelere öğreterek çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlanmak istendiği belirtildi.
Toplantı sonunda Ayşe Çelikbilek günün anısına hanımlara hediye takdim etti. 

 
Editör: TE Bilisim