Darbeci Sanık savunmasında: “Yaptığım şeylerde ben verilen emri uyguladım, yaptığım şey kanunidir. Tam aksine Ömer Halisdemir’e verilen emir kanunsuz emirdir. Bir komutan, emrindeki askere şunu vur talimatı veremez” dedi.Sanık Levent Özüarap’ın bu açıklamasına Av. İsa Mesih Şahin’den çok sert tepki geldi.

Başkan Şahin yaptığı açıklamada “Hainler 15 Temmuz’un Kahramanı Ömer Halisdemir’e dil uzatamaz. Halisdemir’e verilen emir kanunidir. Halisdemir darbeci haini vurarak vatanı savunmuştur, hukuk devletine, Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmıştır. Biz kimsenin 15 Temmuz Destanını gayrimeşru göstermesine müsade etmeyeceğiz. Biz şehitlerimize saygısızlık yapılmasına asla müsade etmeyeceğiz. Bu nedenle bu davaları sürekli takip edeceğiz. Darbecilerin psikolojik üstünlük kurmasına fırsat vermeyeceğiz” şeklinde çok net mesajlar verdi.

Açıklamasının sonunda: “15 Temmuz kalbi Türkiye için çarpan herkesin ortak değeridir. Herkesi 15 Temmuz ruhuna sahip çıkmaya ve FETÖ davalarını takip etmeye davet ediyorum” diyen İsa Mesih Şahin herkesi sorumluluk almaya ve FETÖ davalarını takip etmeye davet etti.

KAYNAK: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim