Haftasonu Süratin Adresi Haliç'ti

 Haliç’te yapılan Dünya Offshore Şampiyonası Fatih Belediye Başkanlığı Grand Prix’si ikinci etabında da 02 YKM takımı birinci oldu.

 Dünya Offshore 225 Şampiyonası Türkiye ayağının Haliç’te yapılan yarışlar sona erdi.  Fatih Belediye Başkanlığı Grand Prix’sinde ikinci gün de 02 YKM Takımı birinciliği göğüsledi.

 

Dünya Offshore Şampiyonası’nın Haliç’te yapılan ikinci gün yarışları saat 14.00’te başladı. Pazar günü olması nedeniyle kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından izlenen yarışlar çok çekişmeli geçti. Dünkü yarışlarda ters dönen 22YKM takımı yarışlara katılamadığı için 10 teknenin start aldığı yarışta yine 05 Galatasaray Teknesi, 02 YKM Teknesi ve 03 Beşiktaş Teknesi arasındaki çekişmeye sahne oldu. Özellikle sıralama turunu lider bitiren YKM ile sezonun iddialı takımlarından Galatasaray arasındaki kıyasıya rekabet, yarışı izleyenlerin heyecanlı dakikalar yaşamasına neden oldu.

Yeşil sahalarda ezeli rakip olan Galatasaray ve Beşiktaş takımları, çekişmelerini suda da devam ettirdi. Sıralama turunda birinci gelen 03 Beşiktaş 1903’ü 05 GSYİAD Galatasaray takip etmişti. Beşiktaş takımının çok başarılı olan çıkışı ne yazık ki yarış başladıktan sonra devam edemedi ve yarış ortasında motorda yaşadıkları problemden dolayı yarışı bitiremedi. Son turlarda başa baş giden 2 YKM Sport ve 05 GSYİAD Galatasaray takımları son yarım turda Galatasaray takımının spin atması sonucu 2 YKM Spor damalı bayrağın sahibi oldu. 2 YKM Spor takımı bu hafta sonu göstermiş olduğu performans sonucu üst üste iki birincilik alarak ilk Double’ını yapmış oldu.

Yarış sonrasında açıklama yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Fatih Belediyesi olarak 2010 Dünya Offshore Şampiyonası’nın ilk ayak yarışına ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Böyle etkinlikler İstanbul gibi her tarafı denizlerle çevrili bir şehirde daha sık yapılmalı. Tüm dünyada Altın Boynuz olarak da tanınan Haliç Körfezi’nin su ve motor sporları konusunda büyük bir potansiyeli var. Bu tür organizasyonlar için dünyanın birçok yerinde Haliç Körfezi gibi yerler yapay olarak yapılıyor. Fatihlileri ve İstanbulluları önümüzdeki yıllarda da bu gibi üst düzey organizasyonlar ile buluşturma gayreti içerisinde olacağız. Gerçekleştirilecek organizasyonlarla Fatihlilere tarihi yarımadada yaşamanın ayrıcalığını hissettirmeye çalışıyoruz” dedi.  

Fatih Belediye Başkanlığı Grand Prix’te ikinci günün birincisi 02 YKM Teknesi ile Saruhan Tan ve Kerim Zorlu, 05 Galatasaray Teknesi ile Kerem Tuncer ve Josef Muhlbauer ikinci oldu. Dereceye girenler kupalarını Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in elinden aldılar. 

10 takımın katıldığı yarışta, tekneler 2500 metrelik yarış alanında 25’er tur attılar. Tamamı kapalı kokpitli 7 ile 9 metre arasında uzunluğu olan tekneler 225 beygir gücünde. Teknelerin asgari ağırlığı ise 1,1 ton.

Editör: TE Bilisim