Cumhurbaşkanı Gül, Nicolas Sarkozy'nin resmi davetlisi olarak Fransa'ya , hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklamada bulundu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisi hakkındaki "Damat Ferit" benzetmesine yanıt veren Gül şöyle dedi: "Siyasetçilerin görüşlerine cevap vermek ve polemik içine girmek istemiyorum. Konuşmadığım, söylemediğim sözler hakkında konuşmayı ve yorum yapmayı da ne kadar doğru buluyorsunuz? Söylemediğim sözler hakkında yorum yapılıyor. Üslup yüzünden geçmişte Türkiye çok çekti. Herkesi konuşmalarımı tekrar dinlemeye davet ediyorum."

BAYKAL NE DEMİŞTİ?
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Meclis’i açış konuşmasında Kürt açılımından bahsederken “Sorunu biz çözemezsek gelir başkaları çözer” demesini ağır bir dille eleştirirken “Damat Ferit bile bu kadar açık söylemeye cesaret edememişti” diye konuşmuştu.

İşte Baykal'ın o ifadesi; "Cumhurbaşkanı geldi Meclis’te ‘biz kendi sorunumuzu çözemezsek başkaları gelir çözer’ dedi. Birinci Dünya Savaşı sonrası reçete sunulmuş, ‘bu ülkeler sorunu çözer, kabul edelim, reddetmeyelim’ denmişti. O zaman çıkıp ‘hayır biz kendimiz çözeriz’ denilmişti. Damat Ferit başta olmak üzere hiçbirisi bunu açıkça söylemeye cesaret edemedi. Önce senin kafandaki sorunu bir söyle, kafandaki bu sorun kompleksinden kendini kurtar."
Editör: TE Bilisim