Dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanında en profesyonel Yarışması olan ’Golden City Awards 2016’ İstanbul Kongre Merkezi’ndeki törende gerçekleşti.

Törenin açılışında  konuşan, Golden City Awards Platformu Başkanı Cenap Tuncer, ’’Golden City Awards Şehirlerin pek çok kategoride projelerle yarıştığı ve çağdaşşehircilik projelerinin ödüllendirildiği  ve farkındalık barındıran en önemli  yarışmadır  dedi.

Golden City Awards Platformu Başkanı Cenap Tuncer Tuncer, “Büyük organiazasyona uluslar arası işbiliği anlaşması yapıldığını,
İngiltere’nin önde gelen uluslararası strateji ve danışmanlık firması olan Eurasia Strategies LTD, Golden City Awards projesine desteğini açıklayarak şehirlerin uluslararası alanda markalaşmasını teşvik eden bu yarışmanın ülkemizin ve şehirlerimizin tanıtımı ve gelişmesi açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, organizatör firma olan İntermedia Ltd. ile iş birlikteliği anlaşması imzaladıklarını söyledi.

Farklı içerik ve etkinliklerle dolu olan yarışmanın ödül törenin ardından kazanan şehirde yıl boyu sürecek organizasyonlar oluşturulacak. her yıl Altın kent platformu tarafından geleneksel olarak tekrarlanacak olan yarışma dünyanın farklı kentlerinde sempozyumlarla desteklenerek ödül kazanan projelerin başarı hikayeleri anlatılacak.

Bu yıl ilkini yaptığımız yarışmada ,projeleriyle katılan yarışmacılara başarılar diliyor. Bu organizasyonda emeği geçen her kesi kutluyorum’’ dedi.


Altınkent Büyükşehir 
Konya, Altınkent İl Rize, Altınkent İlçe Beyoğlu, En İyi Akıllı Kent Teknolojisi ’Harfiyat Bilişim ve Yönetim Sistemi Projesi’ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ’E Dershane’ Körfez Belediyesi, En Başarılı İlçe Belediyesi ÜmraniyeBelediyesi, En Başarılı Büyükşehir Belediyesi Sakarya Belediyesi, En Başarılı İl Belediyesiafyonkarahisar Belediyesi, En Başarılı İl Belediye Başkanı Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, En Başarılı Kent Valisi Bursa Valisi Münir Karaloğlu ödüle layık görüldü. Törende farklı kategorilerde belediyeler, kurumlar ve kişiler ödüllerini aldı.

Törende, Altınkent ili seçilen Rize’nin Belediye Başkanı Prof. Dr.Reşat Kasap, ’’Çok mutluyuz. Bu ödülü Rize halkı ve paydaşlarımız adına alıyorum. Rize’nin kalkınmışlığına, gelişmişliğine ve yaşanabilirliğine katkıda bulunan herkes bu ödüle layıktır. Rize önemli bir kent. Sayın Cumhurbaşkanımızın ana ve baba ocağı. Sorumluluğumuz çok büyük ve bu doğrultuda hem konuşmalarımız hem de yaptığımız faaliyette hassasiyetimiz en üst düzeydedir. Bundan dolayı böyle bir ödüle layık görülmemiz bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Rize Havalimanı projesi, Lojistik Merkez projesi,Ovit Tüneli projesi var, biz Rize şehri olarak bu projelere hazırlanıyoruz. Rize halkı çaydan sonra turizme öncelik vermektedir. Yaylaları, denizi ve doğasıyla Rize altın şehirdir’’ dedi.

En İyi Turizm ve Gelişim Ödülü alan 
Van Gürpınar Belediyesi Başkanı Yıldız Çetin, ’’Ödül törenini düzenleyenlere teşekkür ederek, ilçemizi tanıtma fırsatı verdiler.İlçemiz Türkiye’nin coğrafi olarak en büyük ilçesi. Tarihi ve kültürel zenginliklere sahip bir ilçemiz var.Burada tanıtma şansı bulduk. Bu nedenle mutluyuz dedi.
En Başarılı İlçe Belediye Başkanı ,Av Murat Hazinedar Oldu!...

Golden City Awards 2016 Marka Şehirler Yarışmasında, Beşiktaş Belediye Başkanı Av.Murat Hazinedar ‘ Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı’  kategorisinde ödüle layık görüldü.

İstanbul Uluslararası Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine katılan   Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ödülünü Altınkent Platform Başkanı Cenap Tuncer ile Altınkent Platform Üyesi Gönül Çağlar’ın elinden aldı.

En Başarılı İlçe Belediye Başkanı ödülüne layık görülmekten dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Halkın bu yönde tercihi bizim verdiğimiz mesajların halkımızda karşılığı olduğunu gösteriyor. Yaptığımız belediyecilikte, Beşiktaş’tan İstanbul’a, İstanbul’dan Türkiye’ye çok güçlü mesajlar verdiğini de gösteriyor. Ben Beşiktaş projelerinin, yani metro gibi, meydan gibi Ihlamur Meydan yayalaştırma gibi, Ortaköy Kültür Vadisi gibi yeşile, sokağa, insana dokunan projelerin önüne çıkan bir belediyecilik dokunuşunun etkili olduğunu düşünüyorum. Festivallerimizle, o festivallerde, festivallerin içeriğinden o festivali dillendirirken kullandığımız dile kadar verdiğimiz mesajların çok önemli bir karşılığı olduğunu düşünüyorum. ,

Aldığımız bu  ödül,bize önemli bir heyecan veriyor ve yürüdüğümüz yolda bizi ,hem heyecanlandıran hem de şevklendiren, bundan sonraki yolculuğumuza çok katkı sunan bir ödül. Halkın beklentilerini, hassasiyetlerini ve önceliklerini doğru okuduğumuza yönelik bize de bir mesaj. Benim dışımda ödül alan tüm belediyeleri  ve organizasyon yetkililerini de tebrik ediyorum” diye konuştu.

Golden City Awards 2016 Marka Şehirler Yarışması Ödül Töreni’ne ,Zeytinburnu – Çevre ,Kültür ve Turizm Derneği  (ZEYÇED ) Başkanı Ali Gündüz ve yönetim kurulu üyeleri,Türkiye’nin bir çok İl ve İlçesinin belediye başkanları,STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile, davetlilerin katıldığı ödül töreni, verilen konserle sona erdi.
 
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 
    
Editör: TE Bilisim