Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nde eğitim gören öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri ile birlikte İBB 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen 7'nci Bilge Nesil Geleneksel Kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen kahvaltıda Bilgi Evi Öğrencileri kahvaltı sonrası, tiyatro oyunu oynayıp, şiir, türkü ve enstrüman resitali gerçekleştirdi. Öte yandan, programda kura çekilerek kazanan öğrencilere Başkan Aydın tarafından içlerinde çeşitli hediyelerin bulunduğu okul çantası hediye edildi.

“KUBBEDE HOŞ BİR SEDA BIRAKMAK NİYETİNDEYİZ”

Geleceğe ümitle baktığını ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Ben geleceğin bu gençler sayesinde daha iyi olacağına inanıyorum. İyi ki varlar. Rabbim eksikliklerini göstermesin. Bu gençler, geleceğin Türkiye’sini inşa edecekler. Biz gençlerimize destek vermeye çalışıyoruz çünkü dua almak istiyoruz. Şu kubbede hoş bir seda bırakmak niyetindeyiz ve arzusundayız. Öğretmenlerimiz, meclis üyelerimiz, müdür arkadaşlarımız, başkan yardımcılarımız ve demokrasinin ilk ayağı olan muhtarlarımız, anneler, babalar olarak yarınlarla ilgili dua almak istiyoruz. Bu gençlerimizle olacak, onlar değerlerine bağlı olarak bu memlekette var olmaya devam ettikleri sürece ay yıldızlı bayrağımız bu gök kubbenin altında dalgalanmaya inşallah devam edecek.’’ ifadelerini kullandı.

Güzel işlere Zeytinburnulularla birlikte imza attıklarını vurgulayan Aydın, “Bilgi evlerimiz, yapılan organizasyonlar bunlar sizlerden aldığımız yetkilerle yapılıyor. Sizlerden topladığımız vergilerle bu işler finanse ediliyor. Bu güzel işlere hep birlikte imza atmış oluyoruz. Rabbim sizin eksikliğinizi göstermesin. Bizlerle beraber olduğunuz için teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BÜYÜK EMEK SARF EDİLİYOR"

Bilgi evleri sayesinde çocukların geliştiğini ifade eden bir anne, “Sağ olsun tüm öğretmenler çocuklarımız için çok emek harcıyorlar. Evlatlarımız okul dışındaki tüm vakitlerini Bilgi Evleri’ndeki kulüp ve atölyelerde geçiriyor, kendilerini geliştiriyorlar. Öğretmenlerimiz çocuklarımıza her konuda daima destek oluyorlar. Atölye ve kulüp dışında sürekli gezi faaliyetleri organize ediliyor. Çocuklar bu sayede görmedikleri yerleri görüyor, bilmedikleri şeyleri öğreniyorlar. Tüm hizmetler için çok teşekkür ederiz.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim