Bağcılar Belediyesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi anlamlı bir programa imza attılar. İstanbul Aydın Üniversitesi Kampüsü’nde düzenlenen “Farkındayız, Farkındalar, Farkında mısınız?” adlı program düzenledi.Sunuculuğunu  Fatma Şahin’in yaptığı programda sahne alan Engelliler Sarayı Halk Oyunları Ekibi, Kafkas oyunlarından örnekler sundular. Engelli Müzik Grubu da seslendirdikleri şarkılarla davetlileri coşturdular. Programın ilerleyen anlarında iki tane şiir kitabı bulunan Senem Ünal, Karınca adlı şiirini okudu. 27 yıl Bağcılar’daki evinde dört duvar arasında yaşadığını belirten Ünal, bir gün güneş ışığından faydalanmak için balkona çıktığını belirterek, “Minik karıncaların yuvalarına yiyecek götürmelerini izliyordum. Bir karıncanın kendisinden daha iri bir yiyeceği götürüşünü görünce duygulandım ve Karınca adlı şiirimi yazdım.” diye konuştu. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın açılmasının ardından kurslara katıldığını ve evinden dışarı çıkarak arkadaşlar edindiğini belirten Ünal, “Karınca gibi yürüyebilmek istiyordum. Bunu başaramasam da yeni hayatıma başladım. Artık kendime güveniyorum. Meslek öğreniyorum. Duygularımı kitaplarım aracılığıyla okuyucularla paylaşabiliyorum.” dedi. Ünal’ın konuşması salondakilerin alkışını topladı.
 
NİŞANLANAN ENGELLİ ÇİFT SÜRPRİZ YAPTI
 
Programda bir de sürpriz yaşandı. Engelliler Sarayı kursiyerlerinden Naima Yetkin ile Kenan Tüblek de davetlilerin huzuruna çıkarak nişanlandıkları müjdesini verdiler. Engellilerle ilgili bir projenin lansmanında tanıştıklarını anlatan çift, 5 Ocak’ta mutluluğa doğru adım attıklarını belirttiler. Naima Yetkin, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın bu süreçte kendilerine yardımcı olduğunu ifade etti. Bu sırada Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli de, sürpriz yapan konuklarının programa katılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Yanımda düğünü olacak bir tanıdığım için aldığım Cumhuriyet altını var. Kısmet bu çifteymiş.” dedi. Prof. Dr. İzmirli, gelin adayına altın hediye etti.
Kenan Tüblek de teşekkür ederek, “Bu yola baş koyduk. Gönüllerimiz ve kalplerimiz temiz olsun her şey aşılır. Bütün problem bir tek beyindedir.” dedi.
 
Program sırasında Bağcılar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü’nün başarılı sporcuları Hamza Doğan, Zübeyde Süpürgeci, Hamide Kurt, Ömer Cantay, Birol Kamar da sahneye çıkarak kendilerini tanıtıp başarılarını anlattılar.
 
“MÜBADELENİN 90. YILINDA ULUSLARARASI SEMPOZYUM”
 
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da yaptığı sunumda ilçenin kuruluşu ile ilgili tarihi bilgiler verdi. 1924 yılında mübadele sonucu Balkanlar’dan göç eden insanların Mahmutbey, Kirazlı ve Bağcılar Merkez’e yerleştiklerini ifade eden Çağırıcı, “Bağcılar farklı kökenden gelen insanların yaşadığı bir ilçemiz. Mübadelenin 900. yılı sebebiyle de uluslararası bir sempozyum düzenleyeceğiz.” dedi.  Çağırıcı öğrencilere hitaben, ilçede gençlere yönelik hizmete sundukları 8D sinema ve Planetaryum, İzci Kampları ve Yaz Spor Okulları ile ilgili bilgi verdi. Bağcılar’da ilçe sakinlerinin yüzde 90’ının belediyenin hizmetlerinden memnun olduğunu kaydeden Çağırıcı, “Akıllı belediyecilik uygulamasını hayata geçirdik. Böylece hemşehrilerimin işlemlerini cep telefonumdan da takip edebiliyorum ve imza atabiliyorum. Benim telefon numaramı biliyorlar. İstedikleri saatte bana ulaşabiliyorlar. Sorunları kısa sürede çözüme kavuşturuyoruz. Eğer beni gece yarısı arayan olmazsa Bağcılar’da o gün huzur olduğunu anlıyorum.” şeklinde konuştu. Başkan Çağırıcı ayrıca öğrencilere İstanbul gezisi yaptırma sözü de verdi.
Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli de engelli kursiyerlerin sergiledikleri gösterilerden ve okudukları şiirlerden etkilendiğini belirterek şöyle konuştu: “Hayatları sınırlanmış kardeşlerimizin sundukları etkinlikleri gururla izledim. Onların bu başarılı ve güzel faaliyetlerini bizler niçin gerçekleştiremiyoruz, diye de gıpta ettim.” diye konuştu. Engelleri ortadan kaldırma adına son zamanlarda önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Prof. İzmirli, Bağcılar Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelere de dikkat çekerek, “Efsane Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık ile onun aynı vizyon, şevk ve heyecanını taşıyarak ilçeyi eğitim, kültür merkezi haline getiren, toplumun hassasiyetlerine idari ve insani boyutuyla dikkat ederek çalışan Başkan Lokman Çağırıcı’ya bu programa bizi de ortak ettiği için şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemizin Engelli Yaşam Merkezimize de teşekkür ediyorum.”
Programa İstanbul Aydın Üniversitesi Genel Sekreteri H. Fehmi Büyükbayram, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı 
Editör: TE Bilisim