İsmail Bilgin’in yazdığı, İleti Medya oyuncularının hayat verdiği tarihi bir dram olan oyunda, Fahrettin Paşa’nın açlığa, susuzluğa ve düşman işgaline rağmen Peygamber Efendimiz (SAV) Hz. Muhammed’in kabrini bırakmamasının hikayesi tarihi, ilahi ve sosyolojik açıdan anlatılıyor.

‘PROVALARDA BİLE AĞLADIM’

Oyunda İngiliz Yüzbaşı’nı canlandıran Alper Banko da, oyunun dramatik yönüne dikkat çekerek, “Düşman rolündeyim. O halde bile provalarda ağladığım olmuştur. Annem ilk kez bizi izlemeye geldiğinde bana şunu dedi; ‘İlahi bir gücün gelip sizi kurtarmasını bekledim.’ Yani annem Hz. Hızır’dan yardım beklemiş oyunun son sahnesine kadar. Ancak yenilgi de yenmek de Allah’ın takdiri biliyorsunuz.”dedi.

‘BÜYÜK BİR DİRENİŞ HİKAYESİ’

Oyunun, Peygamber toprağını canı pahasına savunmaya devam eden bir komutanın hikayesini anlattığını belirten Banko ayrıca, oyunu izlerken herkesin göz yaşları içinde kaldığını söyledi. ‘Kumandan’ oyuncularından Yusuf Ekşi ise oyunu, “Bir dönem oyunu, yaşanmış bir hikaye… Bir direniş hikayesi. Bir komutanın İngiliz oyunlarıyla baş etme hikayesi aslında.”diyerek özetledi.

Kenan Korkmaz, Yavuz Gürbüz, Musa Has, Yusuf Ekşi, Alper Banko, Ramazan Korkmaz, Şenol Kara, Edip Tutal, Fehmi Aksu, Emre Özmen’den oluşan oyuncu kadrosuyla şimdiye kadar 65 kez sahnelenen oyun boyunca izleyiciler duygu dolu anlar yaşadı.

 
Editör: TE Bilisim