“Feshane Tanıtım Günleri”nde Aksaray Eski Milletvekili Ahmet Yaşar, Aksaray’ın tanıtımı sırasında soğuk rüzgârlar estirdi. Ak Parti Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de Aksaray Tanıtım Gününe iştirak etmesi üzerine gerginlik yaratan Ahmet Yaşar, yeni bir skandala imza attı.

Aksaray 22. Dönem Ak Parti Milletvekili ve bu dönem de Ak Partiden Milletvekilliğine adaylığını koyan Ahmet Yaşar, Bakan Mehdi Eker’e şirin gözükmek için adeta başta Aksaray’ı ve 11 dernek başkanını hiçe saydı.
Aksaray Tanıtım günlerini gölgede bırakmak isteyen ve sonucunda başarı sağlayan Ahmet yaşar, 11 dernek başkanını ve yönetimini bir kalemde silip atarken tüm programı alt üst etti. Tüm bu yaşananların tek sebebi ise Aksaray Gönülleri Lideri Yaşar Avcu’nun Aksaray Milletvekilliğine adaylığını koyması olduğu ortaya çıktı. Ahmet Yaşar kendisine ciddi rakip olarak gördüğü Yaşar Avcu’yu silmek için sinsi planları açıklandı.

BAKAN EKER’E ŞİRİN GÖZÜKMEK İÇİN PROGRAMI ALT-ÜST ETTİ

Ahmet Yaşar, protokol konuşmasından Yaşar Avcu’nun adını çıkartarak, asılan afişleri söktürerek ve dernek başkanlarını azarlayarak daha büyük kargaşaları planladığı da ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Gönüllüleri Lideri ve Aksaray Milletvekili Aday Adayı Yaşar Avcu şöyle konuştu: “Feshane Tanıtım Günleri açılış programında yaşanan ufak çaplı tartışmayı bizler Aksaray’ımız ve tarihte ilk kez gerçekleştirdiğimiz Tanıtım Günleri gölgede kalmasın diye hiçbir yerde dile getirmedik. Şahsımızla alakalı iddialar ortaya atan malum müddei Ahmet Yaşar, programın duyurulmasında sınıfta kalmıştır ve tek gayesi Bakan Mehdi Eker’e şirin gözükmek istemesidir.”

PROTOKOL KONUŞMASINDA ADINI SİLDİRDİ

“Biz tarihimizde ilk kez Feshane Tanıtım Günleri yapıyoruz diye 11 dernek başkanı yönetimi ve binlerce üyesi aşkla şevkle gece gündüz tanıtım, afiş, davetiye, broşür, duyuru ve etkinlik planlarken Ahmet Yaşar, Aksaray’ı tanıtmak yerine sadece açılışta katılım sağlayan BakanMehdi Eker’e şirin gözükmek için koskoca bir şehri, insanlarını ve o kadar misafiri hiçe saymıştır.Protokol konuşmasından Yaşar Avcu adını çıkartarak, sabah afişlerimizi söktürerek ve dernek başkanlarını azarlayarak daha büyük kargaşaları planladığı da ortaya çıkmıştır. Amacı bugüne kadar arkasında hiçbir olumsuz, şaibe, kötü söz, fiil olmayan, tek gayesi Aksaray ortak paydasına şehrine ve şehri insanına hizmeti amaç edinmiş Yaşar AVCU’nun olası vekillik adaylığında en büyük rakibi olmasının önüne geçmektir.”

DAHA ÖNCE BENİ DE KABUL EDİN BEYANINDA BULUNMUŞ

“Aksaray Gönüllüleri dernek başkanlarımızla istişare ettiğimde bizim tanıtım günlerinde nerede olduğumuz ve nasıl olayların cereyan ettiği aşağıdaki gibidir. İstanbul’da ki derneklerle Aksaray Bekarlar Kasabası Derneğinde il derneği dahil 11 dernek bir araya gelerek son görüşmeleri tamamlamıştı. İl Dernek Başkanı Ahmet Yaşar, Yaşar Avcu’nun derneğinde yapılan son toplantıya gelip katılmış, bende dernek olarak bu birliğin içerisinde olmalıyım benide kabul edin şeklinde beyanda bulunmuştur. Bu talebi derneklerce kabul görmüş tüm derneklerimiz Aksaray Gönüllüleri çatısı altında birleşmiştir.”

10 DERNEK BAŞKANI KONUŞTU, YAŞAR AVCU SUSTURULDU

“Programın başlarında Bakan Mehdi Eker kürsüye gelene kadar Ahmet Yaşar, Kültür Müdürü ve Ahmet Koçaş’aDernek Başkanlarımız Yaşar Avcu’nunkonuşmasının iptal gerekçesini sormuş makul cevap alamamıştır. Bakan Eker kürsüye çıkmadan hemen önce Yaşar Avcu hariç 10 dernek başkanı Ahmet Yaşar’a giderek içerdeki kitlenin derneklerimizin üyesi olduğu halkın bu durumdan büyük huzursuzluk yaşadığı aktarılmıştır. Ancak Ahmet Yaşar, Akçakent Dernek Başkanı Ahmet Altan ve beraberindeki dernek başkanlarını terslemiş, gururuna dokunan ifadeler zikretmiştir. O sırada kargaşa oluşmuş halk ayağa kalkarak Ahmet Yaşar’ı alkış protestosuyla protesto etmiştir.”

BEN AKSARAY’IN İMAMIYIM

“Ben Aksaray’ın imamıyım dedim. İmam önderdir, liderdir, kucaklayıcıdır, halkın dünyasını ve ahiretini birlikte düşünür. Biz köyümüze, ilçemize, şehrimize, ülkemize ve ümmete hizmet edecek yerel, küresel tasavvurlarla yolumuza devam edeceğiz. Kendi ruh kökümüzden asla kopmadan nereden geldiğimizi bilerek hareket edeceğiz. Şeyh Edebali’nin öğütlerini tutarak yolumuzda yürüyeceğiz.”
 
 
  
Editör: TE Bilisim