Esenyurt gençliği Ersoy’u andı

Esenyurt Gençlik ve Eğitim Merkezi'nin (ESGEM) düzenlediği İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun da katıldığı gerçekleşti.

 Esenyurt Belediyesi Nikah Saray'ında düzenlenen İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı gençlerden büyük ilgi gördü. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından ve şiirlerle süslenen program da, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazma aşamasını anlatan temsili tiyatroya ve ardından Mehmet Muhsin, İskender Haki ve Kemalettin Kamu'nun İstiklal Marşı ile yarışan diğer şiirleri seslendirildi. Programın ardından ESGEM tarafından hazırlanan fotoğraflarla sergi salonunda Ersoy'un hayatından kesitler sunuldu.

  Kadıoğlu: İstiklal Marşı’nı tekrar yazdırmayacağız

Programda kısa bir konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ESGEM üyelerini tebrik etti ve, “Sabırlı olup çalışmaya devam edin. Sayınız ne kadar az olsa da ben görüyorum başarılarınızı. Çalışmalarınızla daha ileriye gideceğinize eminim” dedi. “İstiklal Marşımızın ‘Hakkıdır hakka tapan milletimindir istiklal’ sözlerinde, bir milletin güneyinden, kuzeyinden işgal kuvvetleriyle çevrilmiş olduğu ve bu toprakları biran önce himayeleri altına almak istedikleri o zor zamanda milli ve manevi duygular içinde nasıl mücadele verdiklerini anlatmaktadır. İstiklal Marşı'nın anlam ve önemini kavramak için Kurtuluş Savaşını da iyi bilmek gerekir diyen Başkan Kadıoğlu “Anadolu’da kar, kış, kıtlık, yol yok, sanayi yok, yani bugün kü, imkanların hiçbiri yok. Ama maneviyat var, inanç var o durumda savaş kazanıp kurtuluş kahramanı oluyorlar. 29 Ekimde devletimizi kurduk aykırı sesler çıktı. Ama bugünlere gelmeyi başardık” ifadelerini kullandı. “Mehmet Akif ne güzel yazmış İstiklal Marşı'nı bizim ve bizden sonraki neslimize tekrar yazdırmayacağız ikinci bir İstiklal Marşı”nı diyen Başkan Kadıoğlu, “Fakat bu toprakları bize çile çekerek, bir bütün olarak düşman karşısında dik durarak, emanet eden o günkü nesil gibi bugünde kardeşçe, birlik, beraberlik içinde bu ülke için çok çalışarak korumalıyız” diye konuştu.

 Gezer: Vatanı kimselere vermeyiz

Programın açılış konuşmasını yapan ESGEM Başkanı Burhan Gezer, Bizler bu vatanı toprağa dökülen kanlarıyla, Albayrağımızı dalgalandıran bir neslin devamı olarak istekli, azimli gençleriz. O dönemdeki milli mücadele ruhunu her zaman yüreğimizde hissederek “Bastığımız yerleri toprak diyerek geçmiyoruz, altındaki binlerce kefensiz şehidimizi unutmuyor ve dünyaları alsak da bu cennet vatanı kimselere vermiyoruz” diyerek, Üniversite öğrencileriyle kurdukları ESGEM’in amaçlarını ve görüşlerini belirtti.

 

Editör: TE Bilisim