Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, “Kültür Gezileri” kapsamında, Esenler’de yaşayan anneleri Boğaz Turu’na çıkarmaya başladı. İlçede yaşayan 20 bin anneyi gündelik hayatın karmaşasından uzaklaştırıp, sosyal hayatın içine çekmek amacıyla düzenlenen programın ilk turunda yaklaşık 500 anne, İstanbul’un ve Boğaz’ın güzelliklerine yakından şahitlik etti.

Kemer Mahallesi’nde bulunan Esenler Belediyesi Spor Kompleksi önünden kalkan otobüsleri dolduran anneler programa büyük ilgi gösterdi. Eminönü Sahili’nden hep birlikte gemiye binen anneler, yol boyunca birbirleriyle sohbet ederek keyifli dakikalar geçirdiler. Rehber eşliğinde Boğaz’daki yalı, saray, müze ve cami gibi tarihi ve turistik yapılar hakkında da bilgi sahibi olan anneler, Boğaz’ın mavi sularında bir yandan Boğaziçi’nin tüm güzelliklerini seyrettiler, diğer yandan da hatıra fotoğrafı çektirdiler. Programda Nisa Müzik Grubu’nun seslendirdiği şarkılara da hep bir ağızdan eşlik eden anneler, hareketlenen müziğin ritmine ayak uydurarak dans ettiler ve eğlenceli dakikalar geçirdiler. Yaklaşık 2 saat süren Boğaziçi Turu’nda annelere yiyecek ve içecek ikramları da yapıldı. Turdan çok memnun kaldıklarını belirten anneler, unutamayacakları bir günün ardından Eminönü’nden kalkan otobüslerle Esenler’e geri döndüler.

VATANDAŞA VERİLEN DEĞERİN GÖSTERGESİ

Esenler Belediyesi’ne kendilerine Boğaziçi’ni gezme fırsatı sağladıkları için teşekkürlerini sunan ev hanımı Muazzez Aytuna, “Belediyemizin düzenlediği Boğaz Turu’na ikinci kez katılıyorum. Geçtiğimiz yıl çok keyif aldığım için bu yıl da bu tura katıldım. Böyle organizasyonlar vatandaşa verilen değerin bir göstergesi. Ben başta Belediye Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ekim ayı sonuna kadar sürecek Boğaz Turu’na katılmak isteyen Esenlerli anneler, 444 00 73 numaralı ESTİM Gezi Masası’nı arayarak bilgi alabilirler.

 
Editör: TE Bilisim