Uzman Psikolog Mehmet Dinç, Esenlerli annelere “Ergenlik Dönemi Psikolojisi ve Anne Baba Tutumları” konusunda seminer verdi. Esenler Belediyesi Aile Yaşam ve Danışma Merkezi’nde (ESAYDAM) düzenlenen seminere çok sayıda anne katıldı. “Çocuklarımızın karnının açlığıyla ilgilendiğimiz kadar zihinlerinin ve ruhlarının da açlığıyla ilgilenmemiz lazım” diyerek söze başlayan Dinç, anne baba tutumunun çocuğun gelişiminde büyük etkisi olduğunu söyledi.

UYKU DÜZENİ ÖNEMLİ

Ergenlik çağındakilerin çevresinden etkilendiğini vurgulayan Dinç, “Ergenin çevresindeki herkes yanlış hareket ediyorsa, ergen anormal davranmamak için yanlışa da ayak uydurabilir” dedi. Ergenlere bu dönemdeki değişim sürecinin normal olduğunu anlatmak gerektiğini aktaran Dinç, “Çocuklara ergenlik öncesi temel bilgileri vermek önemli” diye konuştu. “Ergenlik döneminde uykunun düzenli olması lazım. Uyku, fiziksel ve zihinsel gelişim için çok önemli” diyen Dinç, uykusuzluğun ergenlerde dikkat dağınıklığına ve öfkeli davranışlara neden olduğunu söyledi. Dinç ayrıca, çocuğun gelişiminde çok önemli payı olan melatonin hormonunun da uykuda salgılandığını kaydetti.

AİLELERİYLE TANIŞIN

Annelere “Çocuklarınız arkadaşlarıyla nasıl görüşüyorsa, siz de onların anne babalarıyla öyle görüşmelisiniz” tavsiyesinde bulunan Dinç, “Anne babalarla ortak kararlar alırsak çocuğun gelişimine olumlu katkı sağlarız” diye konuştu. Dinç, programın ardından annelerin sorularını da cevapladı. 
Editör: TE Bilisim