Hükümet yeni Kürt açılımına hazırlanıyor. Başbakan Erdoğan konuyla ilgili partisinin bölge milletvekillerinden çatlak ses istemiyor.

Erdoğan Kürt sorunuyla ilgili söylem birliğine dikkat çekti. Erdoğan "söz ola kestire başı olur ki biz buna gitmek istemiyoruz" diyerek kendi milletvekillerini uyardı.

Başbakan Erdoğan Suriye'ye hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

HSYK'DA İSTENMEYEN GELİŞMELER

Detaylarına girecek değilim ama nokta konulmuş değil. Kararnameler Adalet Bakanlığı'nın hazırlığıyla yapılır. Bakanlık bu hazırlığı HSYK'ya takdim eder. Bu süreç içinde İstenmeyen bazı gelişmeler oldu. Adalet Bakanlığı dışında çalışma ortaya çıktı.

1300 civarında hakim savcı konusunda mutabakata varıldı. Temennim odur ki bakanlığın gönderdiği listeyle ilgili çalışma sonuçlandırılır. Beklentiler hiç olmazsa cevabını bulur.

DİYARBAKIR KONUŞMASI

Partimizin programına bakıldığında çok açık net 1.5 sayfalık açıklamayı göreceksiniz. İster Kürt sorunu deyin, ister Güneydoğu sorunu deyin, ister Kürt açılımı diyelim bunun üzerinde bir çalışmayı başlattık. 2005'de Diyarbakır konuşmam var. Bugün tartışılan birçok mesele o zaman tarafımdan dile getirildi. O gün eleştirenlerin hepsi konuşmaya başladılar.

ORTADA ESERLERİMİZ VAR

Belli mesafeler aldık. Ortada eserlerimiz var. TRT Şeş orada yayın yapmaktadır.Radyo devreye girmiştir. Daha da geliştirilme çalışmaları srüyor. Üniversitede Kürt dili ve Edebiyatı kurulmak üzere adımlar atıldı. Bunlar iktidarın ilgili kurumlarla görüşerek attığı adımlardır.

Ekonomide alt ve üst yapıda yatırımlar 13 katrilyona ulaştı. KÖYDES projeleri ile köylere ulaşıyoruz. Şimdi okullarda çocuklar bilgisayar görüyor. Ana dillerinde bilbordlara reklam verebiliyor. Cezaevlerinde mahkumlar ana dillerinde aileleriyle görüşme yapabiliyorlar.

EVET DİYEMEYİZ

Ülkemizi bu noktada ayrıştırmak bölmek isteyenlere kusura bakmasınlar biz 'evet' diyemeyiz. Birlik beraberlik içinde T.C. vatandaşlığı ortak paydasında toparlayarak götürmemiz lazım aksi halde bu ülkeye yazık olur. Tarihine baktığınız zaman böyle bir ayrım yok. Biri diğerinin kucağında şehadet şerbeti içmiş bir milletiz. 

SÖZ OLAN KESTİRE BAŞI

Hükümet olarak MGK'da çalışma başlattık. İçişleri Bakanlığı'na görevi yaptık. Genelkurmay MİT ile görüşülecek. Bölge milletvekilleri de görüşmeler yapılacak. Bizler de nihai değerlendirip ve ondan sonra söylem birliği içinde kamuya açıklayacağız. Şu anda çok kişiler konuşuyor. Partimin milletvekillerinin söylem birliğini zedeleyecek açıklamardan doğrusu hoş bakmam. Ne çektiysek söylem birliğini bozacak ifadelerden çektik. Çünkü bir ifade bir cümle bütün birlikteliğimizi söz ola kestire başı olur ki biz buna gitmek istemiyoruz. 

YÖK'E TEŞEKKÜR ETTİ

YÖK sağolsun eğitim özgürlüğüne yönelik haksızlığı gidermiştir. Kendilerine şahsın ve milletim adına teşekkür ediyorum. Ama bunu hala farklı noktalara çekmek isteyenler var. Kimse başka yere çekmesin. Tüm meslek liselilerin mağduriyetiydi. İsabetli bir adım olarak görüyorum.

Editör: TE Bilisim