Milli Görüş'ün yayın organı TV5'in karasal yayın lisansının, Doğan Grubu'na devri ile ilgili görüşmeler önceki gün sonuçlandı. SP Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç ile Doğan Grubu'ndan Taha Akyol'un yürüttüğü görüşmeler sonunda TV5'in karasal yayın hakkı, 23,5 milyon TL'ye Doğan Holding'in oldu.

 

Gazete Habertürk’ün haberine göre paranın 13 trilyonunun Erbakan'ın Refah Partisi'yle ilgili 'kayıp trilyon' davası için ödeme yapılması bekleniyor.

 

AMAÇ ANTEN YAYINA ÇIKABİLMEK

 

Saadet Partisi, TV5'in ulusal ölçekte karasal yayın yapma hakkını Yozgat'ta yerel bir televizyon kanalı sahibinden 200 bin dolara satın almıştı. TV5'in, 76 il ve 480 ilçede karasal yayın yapma hakkı bulunuyor. Doğan Holding'in, tüm Türkiye'ye ulaşan karasal yayın hakkını, CNN Türk'ü yeniden anten yayınına taşımak için kullanmayı planlıyor.

 

‘BİR İKİ GÜN İÇİNDE AÇIKLARIZ”

 

SP'nin hukukçu kurmaylarından Şeref Malkoç, Doğan Grubu ile yürütülen görüşmeleri doğruladı. Malkoç, “Anadolu İletişim Hizmetleri A.Ş. yönetim kurulu üyesi olarak yaptığım görüşmelerin sonuna yaklaştık. Görüşmeler ve mutabakatlar, aşama aşama yürütülüyor. Açıklamayı bir iki gün içinde yapacağız” dedi. SP'nin tanıtım ve medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri de süreçte aktif rol alıyor.

 

PARALAR “KAYIP TRİLYON” BORCUNA GİDECEK

 

SP kulislerinde, satıştan elde edilecek gelirin, Necmettin Erbakan'ın malları üzerindeki tedbirin kaldırılmasında kullanılacağı öne sürülüyor. Erbakan'ın siyasete veda etmesine neden olan Refah “kayıp trilyon” davasında faizlerle birlikte yaklaşık 13 milyonTL'lik bir borcun oluştuğu kaydediliyor. Erbakan'ın Ankara'da oturduğu ev başta olmak üzere bazı mal varlıklarına tedbir konulmuştu.

Editör: TE Bilisim