ESKİ Başbakanlardan Necmettin Erbakan, hükümetin başlattığı 'kürt açılımı´ politikasını `suni gündem' olarak nitelendirdi, ``Bizim böyle bir meselemiz yok'' dedi.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'ndeki yazlığında dinlenen Necmettin Erbakan, Ayvalıburun Camii'nnde kıldığı Cuma namazı sonrasında, kamelyada oturup geleneksel cuma sohbetini gerçekleştirdi. Vatandaşlarla sohbet eden Erbakan, Türkiye´nin 75 milyon nüfusuyla tek bir millet olduğunu vurguladı, ``Kürt açılımı konusunda bir program yok. Bunun lafı yapılıp duruyor, bir. İkincisi de; biz 75 milyonluk tek bir milletiz. Bizim içimizde böyle bir ayrılık olmaz. Bizim böyle bir meselemiz yok. Böyle bir ayrım söz konusu değildir. Çünkü, biz her şeyden önce müslümanız. Müslümanlıkta ırkçılık yoktur. Müslümanlar birbirinin kardeşidir. Hepsi tek bir ümmettir, aralarından bir fark yoktur. Bundan dolayı böyle bir meselenin orta yere çıkartılması, sünni bir iştir. Bizim tarihimize, ananemize uymaz'' dedi.

Erbakan bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan´ın DTP Genel başkanı Ahmet Türk ile görüşmesi konusundaki yorumunu sorması üzerine de ``Biz insanların birbiriyle iyi münasebetler kurmasından memnün oluruz. Hayırlı olsun'' diye konuştu.

Erbakan, daha sonra dinlenmek için korumaları eşliğinde yazlığına döndü.

Editör: TE Bilisim