Maltepe Gülsuyu'nda sol örgütlerin protesto ettiğiuyuşturucu satıcıları kan dökmeye devam ediyor. İlk olaylarda 9 kişinin vurulmasının ardından dün akşam protesto gösterisi yapan gruptan bir kişi vurularak öldü. Tüm bu gelişmeler üzerine polis, Kartal ve Maltepe Gülsuyu'nda bazı adreslere bu sabah baskındüzenledi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından şafak vakti düzenlenenhelikopter destekli operasyona özel harekat polisleri ile çevik kuvvet polisleri de katıldı. Polis ekipleri Maltepe'de polis merkezi önünde toplandıktan,operasyon yapılacak adreslere hareket etti. Kartal ve Maltepe Gülsuyu'nda da bazı adreslere baskın düzenlendi. Polisin baskın yapılan adreslerde aramaları devam ediyor. Operasyonun Maltepe Gülsuyu'nda bir süredir yaşanan silahlı saldırılarla ilgili olarak yapıldığı öğrenildi.
SİLAHLI NÖBET
Olayların ardından kendilerini devrimci olarak nitelendiren, ellerinde uzun namlulu silah ve tabancalar bulunan yüzleri maskeli bir grup, yolları barikatlarla kapatarak sabah saatlerine kadar mahallede nöbet tuttu.
Maltepe Gülsuyu Mahallesi Mesut Caddesi üzerinde Halk Cephesi üyesi bir grup dün akşam saatlerinde, 2 gün önce arkadaşlarının silahla yaralanması olayını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. İddialara göre, yürüyüşün ardından akşam ve gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çevreye ve kalabalığın üzerine ateş açıldı. Açılan ateş sonrası Halk Cephesi üyesi Hasan Ferit Gedik (21), Gökhan Aktaş (25), Abdullah Kıyak, Yalçın İleri ve Semiha Ateş vurularak yaralandı. Yaralılar çevredeki araçlarla hastanelere kaldırıldı. Başından vurularak ağır yaralanan Hasan Ferit Gedik gece saatlerinde tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirirken, Gökhan Aktaş’ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.
Olayların ardından yüzleri maskeli bir grup, sokakları barikatlarla kapattı. Ellerinde uzun namlulu silah ve tabancalar bulunan kendilerini devrimci olarak nitelendiren grup, sabah saatlerine kadar cadde ve sokaklarda nöbet tuttu. Mahalle içerisinden zaman zaman silah sesleri de yükseldi.
Eli silahlı kalabalık, "Çetelere izin vermeyeceğiz, hesap soracağız" yazılı pankart açıp sloganlar attı. Maskeli bazı örgüt üyeleri, "Bu saldırılar karşısında mahallemizi terk edip gideceğimizi düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Biz devrimciyiz. Şimdi mahallemizi ele geçirmek isteyenlere karşı direniyoruz" dedi.
"AĞABEYİM YAŞAM SAVAŞI VERİYOR"

Başından vurulan Gökhan Aktaş’ın kız kardeşi Fatma Aktaş, ağabeyinin kısa süre önce cezaevinde nişanlandığını ­söyleyerek dakikalarca gözyaşı döktü. Aktaş, "Ağabeyim evini tuttu eşyalarını aldı. Cezaevindeyken nişanlanmıştı. Şimdi ağabeyim hastanede yaşam savaşı veriyor" diye konuştu.
"ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Olayları haber alan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek tedavi gören yaralıların durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Öğüt, "Dünkü Gülensu’daki çatışmalar devam ediyor. Az önce bir kızımız getirildi. Dizinden vurulmuş. Ondan önce getirilen 2 kişi başından vurulmuş, durumları ağır. Bir hastamız daha var. O da karnından kurşunlanmış şimdi ameliyatta. Hayati tehlikesi yok. Burada 4 yaralı var. Şu anda ölümden bahsediliyor. Şu an ölen yok. Kimin ateş ettiği hakkında henüz bilgim yok, bensağlık durumları için doktorlarla görüştüm" dedi.
"ÇETE SALDIRILARI AYLARDIR SÜRÜYOR"

Halk Cephesi üyeleri de hastane önünde basınaçıklaması yaptı. Grup adına konuşan Demet Şahin, "Aylardır polisin gözü önünde ve polisin birebir örgütlemesiyle gerçekleşen saldırıların hedefi bu kez Gülsuyu Mahallesi oldu. Çete saldırıları aylardır sürüyor. Bu saldırılar devrimci demokrat kurumları basmaya, devrimci demokratik insanları yaralamaya, önlerini kesmeye kadar gitmiştir. Bu çeteler bu kadar pervasız saldırılara nasıl girişiyorlar. Şu anda arkadaşlarımız Hasan Ferit Gedik ve Gökhan Aktaş ağır yaralıdır. Yoğun bakım ünitesinde yer bulunamadığı için saatlerdir burada tutuluyorlar" şeklinde konuştu.
 
DHA
Editör: TE Bilisim