Mahkeme Kaçak Kayıp bedelini iptal etti BEDAŞ’da acısını zam yaparak çıkardı iddiası halk arasında dilden dile dolaşmaya baladı

BEDAŞ’ ın bu ay düzenlediği yüksek bedelli faturalar aboneler tarafından ciddi bir itiraz ile karşılaşırken şirket yetkililerinin halka ikna edici cevap verememesi bardağı taşırmak üzere. Kendi aralarında yüksek faturaların neden kaynaklandığını konuşan aboneler yüksek meblağlı faturaların Mahkemenin faturalara yansıtılan kaçak kayıp bedellerinin iptal edilmesinden dolayı kaynaklandığını iddia eden de var kışı fırsat bilip faturalara zam yatı diyende.


İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu

Fahiş Faturalara anlam vermek zor

Bilinçli bir tüketicinin haber ihbar hattımıza gönderdiği arasında bir yıl olan  iki İSKİ su faturası bir sene içinde suyun metre küpüne % 100 zam yapıldığını söylemesi ve bunu fatura ile kanıtlaması her kurum tüketiciyi yolunacak kaz olarak görüyor dedirtti. Aynı mantık telefon,ADSL faturalarında da geçerli.

Yılmaz Özbahar adındaki okurumuz şunu anlatmış

TTNET 17 ay boyunca benden internet faturam için her ay 133 TL alıyordu. Bir çok  bayisine giderek bu bedelin çok olduğunu söyledim. Bayileri 12 aylık sözleşme yapmışsınız ama siz 17 aydır 133 TL den devam ediyorsunuz. Yeniden bir sözleşme yaparsanız bu sefer 104 TL den devam edersiniz dediler.

Ben bunu da çok yüksek buldum. Tam bu arada TÜRK  NET diye bir firma aradı.Hızımızı iki misli arttıracaklarını ve  3000 bin dakika da telefon görüşmesi vereceklerini ve toplam olarak her şey dahil 59 TL ücret ödeyeceğimizi söyledi. Ben de TTNET üzerine olan hattımı iptal edip buraya üye oldum. Bunun üzerine TTNET genel merkezden arandım.

Onlarda  hızı iki misline çıkaracaklarını ve faturamı da 33 TL den ödeyeceğimiz söylediler. Ben de TÜRK NET’i arayıp aboneliğimi iptal ettim. Aboneler yüksek fatura ödememek için çareler aramalı diyerek herkesi yüksek faturalara karşı uyardı.

Yüksek elektik faturalarına hep beraber BEDAŞ’a gidip itiraz edelim

Haber ihbar hattımıza gelen çok ilginç mailler var. Bir okurumuz yapılan aşırı zamma tepki için BEDAŞ önünde faturalarımızı yakalım.  Bir diğer okurumuz ses getirecek bir protesto eylemi yaparak sesimizi duyuralım derken  bir diğeri fatura ödemeyerek  yüksek bedelli faturaları kabul etmeyelim derken  birbirinden çok farklı mesajlar ile yüz yüze geldik.Buradan BEDAŞ’a seslenerek neden bir önceki aya göre faturalar çok yüklü geldi sorusun birisinin makul ve mantıklı bir cevap  vermesi gerekir.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim