Elazığ'da 42 kişinin yaşamını yitirdiği depremin ardından Kovancılar ilçesi ve bağlı köylerde yağmalara karşı önlemler alındı. Köylerden çıkan araçlar, konuşlandırılan polis ve jandarmalar tarafından didik didik aranıyor.

Deprem bölgesine götürülen yardımların çalındığı yönünde yapılan ihbarlar doğrultusunda polis ve jandarma ekipleri depremin vurduğu köylere gidiş yolu üzerinde önlemlerini arttırdı.

YARDIMLAR ÇALINIYOR İDDİASI

Bazı köy muhatarlarının deprem köylerindeki yardımların çalındığı yönündeki ihbarları doğrultusunda Karakoçan yol ayrımında, jandarma ve polis ekipleri önlem aldı.

Jandarma ve polis ekipleri, deprem köylerinden gelen araçları didik didik arama yaptıktan sonra çıkışlarına izin veriyor.

YARDIMLAR İZDİHAMA YOLAÇTI

Depremin ardından en fazla hasarın yaşandığı Okçular Köyü'ne yardım yağıyor. Yapılan yardımların dağıtımı için belirli bir sistem olmamaması, izdihama yolaçtı.

19 kişinin öldüğü Okçular Köyü'ndeki yardım merkezine gelen yardımlar, adeta yağmalanıyor.

KÖYLERDE BANYO VE TUVALET YOK

Ulaşabilenin götürmeye çalıştığı yardımları almak isteyen ancak utandıkları için merkeze gelemeyen kadınlar, köylerde hala banyo ve tuvaletlerin kurulmamasından yakındı.

Depremzede kadınlar, "Yardımlar Okçular Köyü'nde toplanmış. Her şeyi erkekler yapıyor. Kalabalık erkekler var orda gidemiyoruz. Depremden sonra yapılması gereken en önemli şey tuvalet ve banyolar hala kurulmadı. Biz kadınlar zor durumdayız. Yetkililerin bunu dikkate alması gerek" dedi.

Editör: TE Bilisim