Benim bildiğim kadarı ile İstanbul Belediyecilik tarihinde 3 ay ara ile 2 kez İstanbul halkının güvenini alıp başkan seçildiğiniz için sizi canı-ı gönülden tebrik ederim.

5 Milyon kişi gibi bizde başarınızı isteriz…

Silivri’den Pendik’e İstanbul’un 39 ilçesinde halkın nabzını tutan bir yayın grubu olarak halkın ortak beklentisi İstanbul’un işlerini yoluna koyana kadar başka illere gitmenize sıcak bakmıyor.

Bir konuyu tam anlamı ile açıklığa kavuşturmadan diğer konu başlığı açmanız trollere ortam hazırlıyor. Mesela iş akti feshedilen 1.244 kişi ile alakalı açık ve net bir şekilde kaç tanesi yönetime hakaret ettiği için kaç tanesi seçim arefesinde alındığı için iş akdinin feshedildiğini basit bir dil ile anlatmanız gerekiyor.

Siz konuyu bildiğiniz için bir kez açıkladım herkes biliyor zannediyorsunuz ama sokaktaki adam namus sözü verdiler işçi çıkamayacaklardı ama binlerce (ki bir çok trol 5.000 kişi çıkarıldığını iddia ediyor)

İBB Eylül meclisi ilk toplantısında Ak Parti Grup başkan vekili M.Tevfik Göksu sizin ve Kılıçdaroğlu’nun ses kaydı ile işçi çıkarmayacağız konuşmanızı meclis üyelerine ve ekranları başında televizyon izleyenlere dinletti.

Bu yapılan algı ile sanki siz yıllardır çalışan işinde gücünde olan İBB çalışanlarının iş akdini feshetmiş gibi bir algı yaparak sizi seçmen nezdinde zor duruma yönelik bir konuşma yaptı.

Halbuki hiçbir akıl hiç Bir vicdan 31 Mart seçimine 3 gün kala 27 Mart 2019’da ve siz seçimi kazandıktan sonra 1 Nisan ve 6 Nisan 2019 da personel alınması ahlaki değildir. Acilen çalışan ismi vermeden çıkarılan 1.244 kişi ile alakalı giriş ve çıkış tarihlerini basın ile paylaşmanız zaruridir.

İş akdi feshedilen kişiler ile yaptığımız röportajda neden amirlerimiz bizi davet edip iki seçim arasında işe alındığımız için iş akdimizi feshettiklerini söylemeyip de SMS ile haberdar ettiler şikayeti var.

Bu konuda hiçbir bilgisi olmayan sıradan Ayşe teyze ve Mehmet amcanın anlayacağı dil ile cevap verilmesi gerek ki bu konuda sizi gereksiz yere yıpratmasınlar.

Gerekirse İBB önünde protesto eylemi yapıp sizi yıpratmak isteyenlerin ve yoldan gelip geçenlerin göreceği şekilde DEV BİR PANKARTI İBB MECLİS DUVARINA İŞ AKDİNİN NEDEN FES EDİLDĞİNİN yazılması çok yararlı olur.

size destek veren ve sizi seven seçmenin bile kafası çok karışmış.

BU KONUDA ACİLEN NET VE TEMİZ BİR AÇIKLAMA İLE SÖZÜNZÜDE DÖNMEDİĞİNİZİ ANLATMANIZ YARARLI OLUR KANSINDAYIM.

Yenikapı ve araç mevsuzu

Burada sergilen araçların sanki evde bakım araçları imiş gibi bir algı var acilen bu araçların nerede kullanıldığı açıklanmalıdır.

Sizin 1.300 TL ye kiralanan araçları verip 3.400 TL ye İSKİ için araç kiraladığınız söyleniyor bu konuda acilen açıklama yararlı olur kanısı var.

HALK SÜT

75.000 BİN ÖĞRENCİYE BURS

DAR GELİRLİ AİLERE SU DESTEĞİ

UYGUN FİYATA SEBZE MEVYE ÖZETLE SEÇİM VAADLERİNİZ İÇİN ACİLEN BİR TAKVİM AÇIKLAMANIZ GEREK kanısı bende hakim.

İstanbul’un sorunları rayına girene ve siz kadrolarınızı % 100 kurana kadar eğer zaruret yok ise İstanbul dışına çıkmamanız yararlı olur.

Sizin başarınızı istemeyen bir kesim ağzını açmış sizin açık vermenizi bekliyor. Sizin için basit olan bir konu seçmen için çok önemli oluyor.

Beşiktaş’ta sokak röportajı yaptığımız bir sırda bize konuşan bir bey efendi ben ülkücüyüm. İmamoğlu’nun amcası ülkücülük davasında idamla yargılandı. Ben yakın çevremde en az 20 kişiden oy aldım İmamoğlu Diyarbakır da Kayyum atanan başkanları ziyaret ettiği zaman herkes bana bize oy verdirdin bak ne oldu dedi.

Kimseye malzeme vermezse kötümü olur diyerek tepkisi ortaya koydu.

Esenler Otogarına Otobüs girişini 130 TL den 80 TL ye düşürmeniz gibi halk odaklı çalışmalar’a İstanbul halkının çok ama çok ihtiyacı var.

Bize 18 günde Akbil 85 TL den 40 TL ye düştü,Su da indirim oldu ama 23 Haziran’dan bu güne aklımızda yer eden halk odaklı çalışma olmadı. Diyen seçmen az değil.

Evet 80 gün,100 gün 6 ay icraat ortaya koymak için yeterli değil ama halkın umudunu diri tutmak için de olsa her hafta bir icraat yapmak şart.

Sonuç olarak sizi 2011 yılından bu yana tanıyan ve takip eden bir basın mensubu olarak sizin başaracağınıza olan inancım tandır. Bu sadece benim değil size oy veren vermeyen milyonlarca seçmenin beklentisidir.

Son not idari karonuzu çok bürokraside seçtiğinizi de söylene az değil. Mektepli kadar alaylı idareci de lazım diye düşünüyorum.

Rabbim İstanbul’a ve halkına güzel hizmetler yapmanızı nasip etsin inşallah… Dua ve desteğimiz sizimle…

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner / 11 Eylül 2019

Editör: TE Bilisim