İsterseniz kendi aracınızın isterseniz başka bir aracın trafik cezası olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Vergi Dairesi üzerinden trafik ceza sorgulaması yaptırabilirsiniz. GIB trafik cezası sorgulama ve EGM trafik cezası sorgulaması yaptırarak iki şekilde de ceza sorgulaması yaptırabilirsiniz.

Ceza sorgulama işleminin aşamaları nelerdir?

·        GIB trafik cezası sorgulaması yaptırmak için ilk önce plakanızı girmeniz gerekir. Eğer özel bir plakanız varsa burada karşınıza gelecek özel plaka bölümünde “evet” butonunu işaretlemeniz gerekir.

·        Sonrasında TC kimlik numarası ya da vergi kimlik numarası ile tescil tarihi bölümlerini doldurduktan sonra “tamam” butonunu tıklayarak GIB ceza sorgulaması için tıkla butonundan işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

·        EGM trafik cezalarınızı sorgulamak için ise karşınıza dört seçenek gelir. Plaka cezası, sürücü belgesi cezası, tüzel kişi ceza ve otoparka çekilen araç sorgulama bölümlerinden size uygun olanı seçmelisiniz.

EGM üzerinden yapılan trafik cezası öğrenme işlemlerinde ödeme yapılamamaktadır. Bu bölümde sadece trafik cezalarınızı sorgulayabilirsiniz. GIB trafik cezası sorgulama işlemlerinizde hem sorgulama yapabilir hem de kredi kartı ile ödeme uygulamasından yararlanabilirsiniz.

Bu yazı www.sorgulamalari.com tarafında hazırlanmıştır.

 


Editör: TE Bilisim