Dünya İnsan Hakları Günü, Beylikdüzü’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Beylikdüzü Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen programda insan hakları ile ilgili Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve İstanbul Valiliği İnsan Hakları Kurulu Üyesi Doç. Dr. Murat Yanık konuşma yaptı. Programda ayrıca sunucu İshak Akbay, insan haklarına dikkat çekmek amacıyla sahneye ağzı siyah bantla bağlı, ellerinde insan hakları ile ilgili dövizlerle çıktı ve izleyicilerden alkış topladı.
Her Canlının Hakkı Var…
Programda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, dünyada tüm canlı varlıkların hakkı olduğunu dile getirdi. İnsan Hakları konusunda son yıllarda önemli gelişmeler olduğunu bunun kıymetini bilerek, var olan hakların daha da geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Uzun, düzenlenen programla insan hakları konusunda Beylikdüzü’nden diğer bölgelere önemli mesajların verildiğine de dikkat çekti.
İnsan hakları ile ilgili Beylikdüzü’nde ilk defa geniş katılımlı bir toplantı yapıldığını dile getiren Kaymakam Demirkol, toplantıya STK’lar başta olmak üzere toplumun birçok kesiminden temsilcilerin davet edildiğini dile getirdi. Beylikdüzü Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu’nun yürüttüğü çalışmalarla da ilgili bilgi veren Kaymakam Demirkol, programda emeği geçenlere teşekkür etti.
İnsan Hakları Alanında Önemli Çalışmalar Hayata Geçiyor…
Programın konuşmacısı İstanbul Valiliği İnsan Hakları Kurulu Üyesi Doç. Dr. Murat Yanık, 10 Mart 1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin imzalandığını dile getirdi. Türkiye’de 2004 yılında insan hakları ile ilgili uluslararası bildirgeleri, o konu hakkındaki diğer yasalardan da üstün gördüğünü belirten Yanık, bunun önemli olduğunu ifade etti. İslam ve Türk insan hakları konusunda da mühim çalışmaların olduğunu anlatan Yanık, kaybolan bu değerlerin yeniden kazanılması ve dünyaya anlatılması için herkesin destek vermesi gerektiğini ifade etti. Türkiye’de yeni anayasa yapılmasının artık zorunluluk haline geldiğini söyleyen Yanık, bu sayede özenilen insan haklarına kavuşulacağına dikkat çekti.
Ödüller Sahiplerini Buldu…
Program sonunda Kaymakam Demirkol, Doç Dr. Yanık’a plaket verdi. Programın final bölümünde ise Dünya İnsan Hakları Günü Kutlama Programı Temalı Slogan ve Resimle Desteklenmiş Kısa Cümleler Yarışması’nda dereceye girenlere Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı ve Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ercan Ay tarafından ödülleri verildi.
Editör: TE Bilisim