Türkiye yeni güne yine gözaltı operasyonlarla başladı. Dünkü Ergenekon'un 12. dalgasının ardından bugün de 13 ilde terör örgütü PKK bağlantılı örgütlere yönelik bir operasyon başlatıldı.

İşte dakika dakika yaşananlar...

11:13 - DEMİRTAŞ: "SEÇİM SONRASI TESADÜF DEĞİL"
DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş düzenlenen operasyonların seçim sonrası olmasının bir tesadüf olmadığını belirtti.

11:00 - PARTİ YÖNETİMİ TOPLANDI
DTP Genel Başkanvekili Emine Ayna, DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan'ın da bulunduğu parti yönetimi olağanüstü toplandı.

10:52 - BARIŞÇIL YOLLAR İSTENMİYOR
DTP'nin avukatı Nursel Aydoğan, DTP'nin yerel seçimlerden en fazla güçlenerek çıkan parti olduğını belirterek "Bu operasyonun seçimlerden alınan başarının hazmedilememesi olarak görüyoruz." dedi. Aydoğan "Önümüzdeki dönemde DTP Kürt sorununun çözümü için bir çalışacaktı. Öyle sanılıyor ki Kürt sorununun barışçı yollarla çözülmesi istenmiyor. Bunun önü kesilmesi isteniyor." dedi.

10:37
Türkiye genelinde 13 ilde DTP'yi de kapsayan PKK terör örgütüne yönelik operasyon sonrası DTP Genel Merkezi'nde kriz masası oluşturuldu. 

10:33 - PKK'NIN SİYASALLAŞMA KANDI ÇÖKTÜ
Terör örgütüne yönelik operasyon ile örgütün şehir merkezlerinde faaliyet gösteren siyasallaşma kanadının çökertildiği öğrenildi.

1.5 yıldır hazırlanan operasyonlarda APO-ÖRGÜT ilişkisini kuran isimler ve PKK'yı siyasallaştırma kanadı hedef alındı.

İŞTE GÖZALTINA ALINANLAR

Diyarbakır
- Kamuran Yüksek
DTP Genel Başkan Yardımcısı
- Bayram Altun
DTP Genel Başkan Yardımcısı

Mardin
- Selma Irmak
DTP Genel Başkan Yardımcısı
- Seracettin Irmak
Terör Örgütü ele başısı Abdullah
Öcalan'ın avukatı


Batman

Heval Erdemli
Batman Belediyesi İmar Müdürü

Tunceli
Halil Ünlü
Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı

10:25 - PKK'YA KARŞI DEV OPERASYON
Bugün sabah saatlerinde özellikle Güneydoğu illerinde DTP'li isimlere yönelik başlatılan operasyonun 2007 Aralık ayında Kuzey Irak'a yönelik sınır ötesi harekatın ardından terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen en büyük operasyonlardan biri olduğu belirtildi.

10:20 - TUNCELİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMICI GÖZALTINDA
Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Alican Önlü gözaltına alındı. Alican Önlü'nün evinde arama yapan polis, başkan yardımcısının dizüstü bilgisayarına da el koydu.

10:13 - GÜN TV'DE ARAMALAR SÜRÜYOR
Operasyon kapsamında Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki GAP Belediyeler Birliği ile Batman Belediyesi Konukevi'nde başlatılan arama sona ererken, GÜN Tv'deki arama ise halen devam ediyor.

10:12 - DTP'Lİ 3 BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA
DTP Genel Başkan Yardımcıları Kamuran Yüksek ve Selma Irmak da gözaltına alındı. Bu iki ismin dışında bir Genel Başkan Yardımcısının daha gözaltına alındığı öğrenildi.



10:04 - ÖCALAN'IN AVUKATI GÖZALTINDA
Abdullah Öcalan'ın avukatı Seracettin Irmak da gözaltında

10:03 - BATMAN İMAR MÜDÜRÜ GÖZALTINDA
DTP'li Batman Belediyesi İmar Müdürü Heval Erdemli de gözaltına alınarak Diyarbakır'a getirildi.

09:59 - OPERASYONLAR SABAH 04.00'DA BAŞLADI
13 ilde 80 adrese baskın düzenlendi. Eşzamanlı olarak sabah 04.00'da başlatılan operasyonlarda şu ana kadar 70 kişi gözaltına alındı.

09:57 - PEŞ PEŞE BASKINLAR
Diyarbakır'da bebek katili Abdullah Öcalan'ın avukatlarının da evine baskın düzenlendi.

09:32
Terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan geniş kapsamlı bir operasyon kapsamında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Diyarbakır Gün TV, GAP Belediyeler Birliği ile Batman Konukevi'nde arama yapılıyor.

Gün TV geçen ay seçim yasaklarına aykırı olarak Kürtçe yayın yaptığı için 12 gün süreyle kapatma cezası da almıştı.

08:00 - 13 İLDE 70 GÖZALTI
Adana, Diyarbakır, Aydın, Ankara, Elazığ ve Mardin'de arka arkaya baskınlar düzenlendi. 13 ilde 70 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır, Batman ve Mardin'de 16 kişi gözaltında.

Editör: TE Bilisim