Masum Türker, Mardinliler Derneği’nin Florya HaskralSofrası’nda düzenlediği kahvaltıya katılarak hemşerileriyle hasret giderdi. Burada Genel Yayın Yönetmenimiz Müslüm Aktürk’e açıklamalarda bulunan Türker, “DSP yerel seçimlere tek başına hazırlanıyor. Bazı bölgelerde açıklama yaptık. Kapımız,kriterlerimize uyan herkese açık” dedi. Hiçbir partiyle ittifaka girmeyi düşünmediklerini vurgulayan Genel Başkan Türker, yaptıkları anketlerde partilerinin barajı aşacak kadar oya sahip olduğunu gördüklerini anlattı.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Masum Türker, “Çözüm Süreci” ile ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:“Sayın Başbakan, bu süreci kendi siyasi beklentisine uygun şekilde çiğnenen bir kavram haline getirdi. Perspektif içinde ele alınmadığından Türkiye’nin sorunlarını çözecek hedef yok. Başbakan güncel akışa göre götürüyor, Diyarbakır’da farklı Trakya’da farklı konuşuyor.”

HEMŞERİLERE ÖNERİLER

Masum Türker, büyükşehirlerde yaşayanların örgütlenmeleri halinde seslerinin daha gür çıkabileceğini hatırlatarak, “Bu işi yıllar önce çok güzel gerçekleştirdik ve 2’si DSP, 3’ü de ANAP’tan olmak üzere İstanbul’dan tam 5 Mardinli milletvekili seçildi. İşte bunun için Mardinliler tek çatı altında toplanmalı” diye konuştu
 
Editör: TE Bilisim