Gündem Programının çekimi Tarihi İstanbul Erkek lisesinde yapıldı

Kısa bir süre önce başlayan 2014-2015 Eğitim döneminin hemen ardında yapılan söyleşi de Dr. Muammer Yıldız sorulan tüm sorulara içtenlikle cevap verdi.  İşte o söyleşi.


İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

Hocam Eğitim-Öğretim yılı başında TEOG ile alakalı medyaya bir çok sorun yansıdı neler söylemek istersiniz ?

TEOG bu sene ilk kez yapılan bir sınavdı. Başlangıçta bazı sorun ve sıkıntıların yaşanması normaldi. Milli Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız istişarelerle sorunu çözdük. Gelecek yıllarda daha az sorun olacak diye düşünüyoruz. Sorun sadece  sistemde kaynaklanmadı. TEOG’un mantığını bilmeyen veli ve öğrencilerin yanlış tercih veya hiç tercih yapmalarından da kaynaklandı. Sonuç olarak bu küçük sıkıntıları geride bıraktık. Şu an itibari ile dışarıda kalan öğrencimiz yoktur.

Hocam Okullarda bu sene takviye  Kurs açılması ile alakalı Öğretmenler bir ay boyunca sadece 400 ile 450 TL arasında para alacaklarını,kursların geç saate bitmesinden dolayı alınacak olan paranın yarısı taksi parası olarak verilecek dolayısıyla Öğretmenler neden bunu kabul etsin diyorlar neler diyeceksiniz ?

Biz de öğretmenlerimizin daha çok ücret alması için çaba gösteriyoruz ama devletimizin kaynakları kısıtlı olduğundan dolayı bakanlık olarak açacağımız kurslar için keşke daha çok para vere bilseydik.Bakanlık dershanelerin kaldırılacak olmasından dolayı velilerimiz istemesi halinde öğrencilerimize takviye dersler vereceğiz. Bizim öğretmenlerimiz fedakardır. Bu işinde üstesinde geleceğiz inşallah.

İstanbul’da Okul,öğrenci ve öğretmen sayısı nedir hocam ?

İstanbul’da 6 bin tane devlet okulu var. Ana sınıfından Liseye kadar eğitim ve öğretim gören  2.650.000 öğrencimiz var. İstanbul’da ise 125.000 bin öğretmenimiz eğitim alanında geleceğimiz olan öğrencilere hizmet veriyor.

Son yıllarda Milli Eğitim bakanlığına bağlı olan çok sayıda okulunuz Spor, Kültür, Sanat, Çevre, Sağlık alanında güzel çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda Zeytinburnu ilçesinde bulunan Ayhan Şahenk  Ortaokulu‘de bir çok etkinliğe imza attı.1 Kasım 2014 tarihinde okulun bahçesinde Kızılay ile birlikte Kan bağış kampanyası yapacak neler söyleyeceksiniz ?

Sizin de dediğiniz gibi bizim bakanlığa bağlı okullarımız asıl görevi olan eğitim ve öğretim faaliyeti yanında Kültür,Spor,Sanat,Çevre,Sağlık, konulara başta olmak üzere bir çok değişik alanda güzel projelere imza atıyorlar. Zeytinburnu Ayhan Şahenk Ortaokulumuza bir önce dönem Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof.Dr. Ömer Dinçer ile birlikte bir ziyaret yapmış idik. Okulumuzun müdürü ve ekibi çok gayretli. Geçen sene Kızılay ile birlikte yaptıkları kan bağış kampanyasında büyük bir başarıya imza attılar. Bu senede 1 Kasım (Cumartesi) 2014 tarihinde yine okulun bahçesinde  sabah saat 9.30 dan Akşam 18.30’a kadar kan bağış kampanyası yapacaklar. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olarak öğretmenlerimizi,velilerimizi  ve halkımızı bu ulvi çalışmaya destek vermesini istiyorum dedi.


Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim