Hükümet kentsel dönüşümle ilgili çalışmalara hız verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kayıpları telafi etmek için belediye başkanlarının, bakanlıkların, hükümetin koşması gerektiğini belirterek, “Deprem gelmeden riskli bina, riskli alan problemi olabildiği kadar aza insin ve Türkiye bu kayıplarını koştuğumuz için, daha hızlı hareket ettiğimiz için karşılayabilsin” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Bakan Güllüce, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Cevahir Hotel Asia’da “kentsel dönüşüm aileleri”nin katılımıyla düzenlenen “Dönüşüm Devam Ediyor” programında, yaptığı konuşmada, “Daha uzun bir zaman alacağını sanıyordum. Genç, yeni bir uygulama, kaynak problemi var, başka problemleri var gibi sorular vardı kafamın içinde. Türkiye çok büyük hızla kentsel dönüşüme gidiyor” diye konuştu.

Güllüce, hangi partiden olursa olsun bütün belediye başkanlarına kentsel dönüşümde birlikte çalışma çağrısı yaptı ve Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını hatırlattı.

BU İŞİ DE BİRLİKTE BAŞARIRIZ

Bakan İdris Güllüce, “Nasıl dünyanın en büyük havaalanını başlattık ve bitireceksek, nasıl hızlı treni yaptıysak, nasıl dünyanın sağlıkta en hızlı yükselen ülkesi konumuna geldiysek, sahra çadırı gibi koğuşların olduğu ve her koğuşta 20-40 kişinin yattığı hastanelerde 1-2 kişinin yattığı odalara döndürmeyi başarabildiysek, biz kentsel dönüşümü de başarabileceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm bittiğinde 3 milyar liralık enerji tasarrufu sağlanacağını kaydeden Güllüce, kentsel dönüşümde deprem riskinin azaltıldığını, çağdaş Türkiye’ye uygun şehirler oluşturulduğunu kaydetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “2023’te inşallah Türkiye, akıllı şehirler Türkiyesi olacak. 2023’te, cumhuriyetimizin de 100’üncü yılı ve muasır medeniyeti yakalamış olan bir Türkiye ile muhatap olacak milletimiz, şimdiden hayırlı olsun” dedi.

EN AZ 600 BİN LİRA KAZANACAK

Bakan Güllüce, oluşturdukları “Bulut Kent Bilgi Sistemini” tüm Türkiye’de uygulamaya konulacağını, sistemin ekonomisi kötüye giden küçük belediyelere büyük tasarruflar sağlayacağını belirterek, “Yaklaşık Türkiye’ye 400 milyar lira tasarrufu olacak, artı çok hızlı ve doğru hareket eden, yanlış yapmayan belediyecilik olacak” diye konuştu. Her belediye için bu tasarruf miktarının farklı olacağını anlatan Güllüce, en az tasarruf eden belediyenin kârının minimum 600-700 bin lirayı bulacağını iddia etti.

Editör: TE Bilisim