Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fransa'da dün yaşanan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren ve onları yönlendirenlerin Allah'a saygıları olmadığını söyledi. Görmez, "Hz. Peygamberin adını kullanırak yapılan bu saldırı Peygamberin öğrettiği her şeye terstir. Saldırı İslam dinine karşı yapılmış olan bir saldırıdır." dedi.

BASIN TOPLANTISI YAPTI

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Paris'teki saldırıyı düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

Mehmet Görmez'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"DERİN ÜZÜNTÜDEYİZ, KINIYORUZ"

"Dini ne olursa olsun, dünyanın barışa değer veren tüm insanlarına karşı yapılmış bir saldırıdır. Barışı asli değer olarak yücelten bir dinin munsubu olarak derin bir üzüntü içinde olduğunu ifade etmek isterim. Saldırıyı şiddetle kınıyor, başta Fransız halkı olmak üzere herkesin acısını derinden paylaşıyorum.

"ALLAH'A SAYGILARI YOK"

Bizler Allah'ın barış mesajına, peygamberlere, inan insanlarız. Bu insanlık dışı saldırıyı gerçekleştirenlerin, onları yönlendirenlerin ve maşa olarak kullananların ne Allah'a saygısı ne de bir dine inancı olabilir.

"İSLAM'A YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR"

Hz. Peygamberin adını kullanırak yapılan bu saldırı Peygamberin öğrettiği her şeye terstir. Saldırı İslam dinine karşı yapılmış olan bir saldırıdır. Terör hadiselerinde İslami simgelerin kullanılması bizi rahatsız ediyor.

"BU ATEŞİ BİRLİKTE SÖNDÜRELİM"

"Tekbir" gibi müstesna bir kavram, bu tür eylemlerde çarpıtılıyor. Aklı selim ile hareket edilmesini temenni ediyoruz. Bütün insanlığı bu ateşi söndürmeye davet ediyorum." 
Editör: TE Bilisim