Türkiye’nin kötü kaderi ve kötü sicili ne zaman aklanacak?

Hep bu ülke darbelerle ya da terör olayları ile mi dış basında anılacak?

Dünyanın hangi demokratik ülkesinde Milletin iradesinin hiçe sayıldığı görülmüştür?

Öyle ya da böyle bu ülkede bir “derin çete” gerçeği var.

Bu derin çete öylesine bir çete ki, kendi çıkar ve menfaatleri için gerek ülkenin geleceğini gerekse de milletin iradesini hiçe sayarak çalışmalarını yıllardır sürdürmekten hiç çekinmiyor.

21.Yüzyıl Türkiye’sinin 2009 Nisan’ında bile saçma sapan planlar yapıyorlar.

Fazla değil sadece iki ay öncesine ait bir plan.

Bu planları yapanlara yargılamalar falan boş geliyor olsa gerek ki, bu türden saçma sapan eylemler içerisine girebiliyorlar.

Ne olacak ki? Bir şekilde yakayı ele verenler Tatagullimidir Gatagullimidir nedir ha işte oradan arazi oluyorlar.

Önce ‘felçli’ ya da ‘kalp hastası’ diyorlar sonra her ne hikmetse sapa sağlam objektiflere yakalanıyorlar.

Hiç korkmuyorlar da neden korkacaklarmış ki!

Koskoca Ana Muhalefet partisinin lideri onların Avukatlığını yapıyor ve birde bu planları yapanlara göz kırparak “böyle bir plan olmadığı kesinlik kazanmıştır” diyerek açıktan destek çıkabiliyor.

Zaten hele birde bu bay Avukat iktidara gelse tam köşelik olacaklar.

Önce Fethullah Gülen'in öğrencilerini hedef alarak cemaate bağlı noktalara silah yerleştirip daha sonra bu evleri bastırarak Cemaati küçük düşürecekler. Yetmeyecek birde Cemaate karşı ‘silahlı terör örgütü’ davası açtıracaklar.

Durun daha bitmedi!

Sonraki adımda ise Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin iyiye doğru gittiği şu günlerde türlü türlü provokasyonlarla ortalık karıştırılarak ırkçı partilerin tabanını genişletmeye çalışacaklar.

Bu aşamada tamamlandıktan sonra tekeli elinde barındıran basının desteği ile birlikte Ergenekon sanıkları hakkında methiyeler dizilerek kamuoyu önünde suçsuz oldukları imajı çizilecek.

Bunlarda yetmeyecek ve bu sanıkların Cumhuriyetin neferi oldukları da iddia edilerek irticai faaliyetlerle etkin mücadele ettikleri gerekçe gösterilerek yaşanan tüm bu olayları sümen altı edecekler.

Tüm bu saydıklarımı yapamazlar mı sanıyorsunuz?

Emin olun daha fazlasını da yaparlar.

Zamanında Alevilerin hala içini yakan Kahramanmaraş olaylarını, Çorum olaylarını ve Madımak’ta insanları nasıl canlı canlı yaktılar sanıyorsunuz?

Daha da ileri gidelim Uğur Mumcu gibi cesurca düşüncelerini dile getiren birisi yok edilirken bizleri seyirci yapmadılar mı?

Bütün bu yaşananlara benzer olaylarla karşılaşmayacağımızın garantisini kim verebilir ki?

Tek amaçları var, dış güçlerin bu taşeronları kardeşi kardeşe kırdırma senaryoları…

Bugün geldiğimiz süreç içerisinde Türkiye’nin karanlık yıllarının aydınlanmasını istemeyenler, çoğu Ergenekon sanığı emekli askerlere sahip çıkarak onları adeta toplum önünde kahramanlaştırmaya çalışmaktadırlar.

Güya içeri alınan bu emekli askerlerin birçoğu doğu gazisi imiş… Yani bir doğu gazisi suç işlese napalım ‘gazidir suçsuzdur mu?’ diyeceğiz?

Türkiye’nin karanlık yıllarının aydınlanmasını isteyenler yeni bir karanlık gelecekle karşılaşmak istememekte direniyor artık.

Bugün geldiğimiz süreç içerisinde demokrasimizin altına dinamit konulmak istendiği alenen ortadadır.

Yalan ve dolanlarla insanlarımız birbirine düşürülmek isteniyor.

Ama bu sefer oyunları tutmayacak!

Çünkü bu halk bu şer planlarına karşı birlik olarak bu oyunları boşa çıkarıyor artık. Bu oyunları boşa çıkarmaktan başka bir çıkış yolumuz yoktur ve olamazda…

Serdar Sadık Şimşek

http://www.cafesiyaset.com/haber/20090619/Derin-cete-ve-kurtaricidan-kurtulus.php

(CAFESİYASET)

Editör: TE Bilisim