Dentistanbul Kliniği'ne Kilit Vuruldu' haberine açıklama geldi. Yapılan açıklamada olayın öyle olmadığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dentistanbul Genel Müdürü Bülent Kiymir, "Yazılan haberin konuyla alakaı yoktu. Konunun aslı şu şekilde gelişmiştir"  Dentistanbul bünyesinde İstanbul'da ikisi Diş Hastanesi, ikisi poliklinik olan dört lokasyonda Ağız ve Diş Sağlığı hizmeti sunmaktadır.

Haberinizde yer alan Dentistanbul Yıldız Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği de bunlardan biridir. Polikliniğin bir hafta kapatılması ile ilgili gerekçe ise haber başlığında ve içeriğinde belirtildiği gibi sağlık koşullarına uyulmaması ile hiç bir alakası olmayan bir konudur.

Polikliniğin kapatılmasının tek nedeni ekte sunulan İl Sağlık Müdürlüğü'nün yazısında da net bir şekilde ifade edildiği gibi... ‘...mevzuata aykırı çalışan yabancı uyruklu hekim tespit edildiğinden...' dir.

Polikliniğimizin Ortodonti bölümünde çalışmak üzere kurumumuza müracaat eden Azerbaycan uyruklu, Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde 5 yıllık Ortodonti uzmanlık doktora programını tamamlayarak diploma almış olan ve Türkiye'de Türk soylu hekimlere tanınan özel statü gereği Çalışma Bakanlığına çalışma izni için müracaat etmiş olan diş hekiminin henüz resmi çalışmasına başlamadan katıldığı oryantasyon, hizmet içi eğitim sırasında tespit edilmesi nedeniyle verilmiş mevzuat ile ilgili bir karardır.

Dentistanbul 2007 Mart ayında Amerikalı fon yatırım şirketi Global Environment Fund tarafından satın alındığı tarihten itibaren gerek fiziki koşullarını gerekse tıbbi hizmet kalitesini arttırmak üzere çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmaların sonucunda verdiğimiz sağlık hizmetleri üst düzeyde ve tüm enternasyonel hijyen koşullarına uygun olarak verilmektedir.

Bilgi ve gereğini rica ederiz.
Bülent Kiymir
Dentistanbul Genel Müdür

Editör: TE Bilisim