Makine binlerce kilometre uzaklıkta sahile vurdu.

ABD'nin Georgia Eyaleti’nde yaşayan Lindsay Crumbley Scallan, geçtiğimiz günlerde hayatının en büyük sürprizlerinden birini yaşadı.

Scallan'ın 2007’de Hawai’deki tatili sırasında denize düşürdüğü su altı kamerası, yaklaşık 6 yıl sonra bulundu. Makina zamanla yıpransa da fotoğrafların bulunduğu hafıza kartı sağlam kalmıştı.

Geçen yıl şubat ayı ortalarında Hawai’den yaklaşık 10 bin kilometre uzaklıkta Tayvan’da sahile vuran makineyi bir havayolu şirketinde yönetici olan Douglas Cheng buldu.

Makineyi inceleyen Cheng, hafıza kartında yer alan Scallan’ın Ağustos 2007’de çektiği tatil fotoğraflarının bozulmadan durduğunu fark etti. Fotoğraflardan yola çıkan Cheng, medya kampanyası aracılığıyla Scallan'a ulaştı.

Cheng'in yöneticisi olduğu havayolu şirketi, kadını Tayvan'a davet etti. Havayolunun bir yetkilisi “Bayan Scallan paha biçilmez Hawai hatıralarını fotoğrafladığı makinesini alması için, bizim misafirimiz olarak Tayvan'a davet ettik” açıklamasını yaptı.

Amerikalı Lindsay Crumbley Scallan, 2007 yılı yazında Maui’de bir dalış sırasında su altı fotoğraf makinesini kaybetmişti. Douglas Cheng'in ise makineyi kaybolduğu yerden yaklaşık 10 bin kilometre uzaklıkta, Tayvan'ın doğusundaki Taitung sahillerinde bulduğu ifade edildi. 
Editör: TE Bilisim