Yaşanan olayların ardından Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, 3 Kasım Perşembe günü saat 11.30’da Avcılar Belediye Binası Başkanlık Katında basın toplantısı düzenledi.

CHP İl Başkanı Cemal Canpolat’ın konuşması ile başlayan basın toplantısında Canpolat sözlerine; “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a ve Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak’a yapılan bu mermili saldırıları protesto ediyoruz” diyerek başladı. CHP öyle mermiler ile falan geri adım atacak parti değildir diyen Canpolat;  “ Bu gerici ruha karşı daha kararlı mücadele edeceğimizin bilinmesini özellikle istiyorum. Herhangi bir üyemize atılacak fiskenin hesabı çok ağır olacaktır” dedi.

KİMSE BİZİ SEVDAMIZDAN DÖNDÜREMEZ

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaptığı açıklamasında; “  Dün akşam herkesin evine döndüğü saatte, ikamet adresimizin bulunduğu yerde, evimizin önünde aracımıza bir silahlı saldırı olmuştur. Bu saldırının nezdinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na atılan kurşunu kınıyorum. Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan’a atılan kurşunu kınıyorum. Maganda kurşununu, yorgun kurşunu, kör kurşunu ve onu atanları kınıyorum. Bunlar demokrasimize karşı atılmış kurşundur. O nedenledir ki Laik, Demokratik, Sosyal bir hukuk devlet olan Türkiye Cumhuriyeti bizim sevdamızdır. Bu sevdaya atılan kurşun hedefine ulaşamayacaktır. Kimse bizi bu sevdamızdan döndüremez. Demokrasimize ve ulusumuzun güvenliğine atılan her türlü kurşuna karşı sergilenen karşı duruş her zaman daha fazlası ile sergilenecektir. Geçmiş olsun diliyorum, parti örgütümüze ve burada bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

LAİK VE DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Basın toplantısının öncesinde ve sonrasında Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ ye geçmiş olsun ziyaretinde bulunuldu. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP İl Yönetimi, pek çok Milletvekili, İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı' da geçmiş olsun ziyaretinde bulunanların arasındaydı.

Avcılar Atatürkçü Düşünce Derneği, Avcılar Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği,  Anadolu Bilim Kültür Eğitim Strateji Geliştirme ve Araştırma Derneği, Avcılar Kent Konseyi ve çeşitli STK’larda geçmiş olsun ziyaretinde bulunurken, Avcılar Belediyesi Meclis Üyelerinin yanı sıra Avcılar Belediyesi çalışanları da Başkan Toprak’ı yalnız bırakmadı.

AVCILAR HALKI TOPRAK ANA’SINI YALNIZ BIRAKMADI

 Avcılarlı vatandaşların da yoğun katılımla geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğu Başkan Dr. Toprak gelen hemşehrilerine birlik ve beraberlik mesajı verirken; “ Ülkemizin demokrasisine, karşı bizim üzerimizden bir mesaj veriliyorsa; o mesaj yerine ulaşmayacaktır. Bu bizi daha da birleştirir. Biz, karşı duruşumuza devam edeceğiz. Ancak, vatandaşın can güvenliği de bu kadar tehlike altında olmamalı. Bunun için de bizim birliğimizi, beraberliğimizi koruyacak tavır ve davranış içinde çok çalışmamız gerekiyor. Biz, "Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir" diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giderek yerel hizmetimizi bu doğrultuda veriyoruz. Asla yaşadıklarımızı kanıksamadan, Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin huzur içinde olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 
Editör: TE Bilisim