DEMİRELLİ AİLESİNİN 'NİN ACI GÜNÜ

Zeytinburnu Haber gazetesi yazı işleri müdürü Taylan DEMİRELLİ ve ailesi Babaları Ahmet DEMİRELLİ’yi yitirmenin acısını yaşıyor.

 Ahmet Amcayı Ebedi Yolculuğuna Yüzlerce Kişi Uğurladı

Elazığ’da başlayıp Zeytinburnu’nda  son bulan 70 yıllık yolculuğun renkli öyküsü 14 Mayıs’ta her canlı ölümü tadacaktır ilahi buyruğu gereği son buldu. Ahmet Amca  70 yıllık ömrüne bir çok acı ve tatlı olay sığdırdı.

Ahmet amca Yıllardır yaşadığı Yeşiltepe mahallesinin ve Konyalı Cami Cemaati’nin aranılan  simalarından  oldu.Merhum 13 Mayıs akşamı küçük oğul Taylan ile sohbet eder gönlünce. Yatsı namazı ardından belki de henüz beklemediği bir gün için hazırlık yapar 70 yaşındaki bedeni bir ertesi gün için.

14 Mayıs: Saat 07.07 Baba Ahmet bir halsizlik hisseder bedeninde. Tuhaf bir sıcaklık kaplar tüm vücudunu. Fatma anneye “ Yere bir battaniye ser hanım, yer serin, biraz uzanayım” der. Oğul Hikmet henüz yeni çıkmıştır evden, Baba Ahmet’in kalbi bir tuhaf sıkışır. Oğul Hikmet koşar, Zar zor bir araç bulunur ve Sante Plus Hastanesi’ne doğru acelece yola çıkılır. Hastaneye 100 metre kala baba Ahmet sağ gözünü biraz aralar ve son kez bakar yalan dünyanın o anda görünen alacalı bölümüne. Saatler 07.25’i göstermektedir ve sonra başı yavaşça eğilir Hikmet oğulun dizlerine.

Acı haberin tez duyulması bizim ülkemizde bir gelenektir. 10 dakika sonra bu acı haber dalga dalga yayılır telefonun ahizelerinden. Haberi alan bir diğerine, o da bir diğerlerine iletir. Erkek kardeşlerden üçü biraz daha metindir de tutamaz olur kendini Taylan oğul.Kızlar ise dövünür babamıza doyamadık diye. Torunlar gizli gizli ağlar dedemiz mürüvvetlerimizi göremedi diye.

Tüm dostlar yardımcı olabilmek için adeta birbirleri ile yarış yaparlar. İlgililer aranıp haberdar edilir bu acı haberden. Belediye Başkanlığı Basın Danışmanı İsmail ULUHAN, Özel Kalem Müdürü Bünyamin KORKMAZ, Başkan Yardımcıları, M. Zafer ALSAÇ, Ömer ARISOY, Gökhan KASAP, İlyaz SAKA telefon irtibatlarıyla, MHP İlçe Başkanı Fethi Ahmet ALPARSLAN’da savrulur koşar baba Ahmet’in naaşı Cuma namazı’na yetişsin diye, Otobüsler temin edilir, baba Ahmet son istiratgahı Elazığ’a götürülüp defnedilmesi için. Konyalı camiinde Cuma namazını müteakip kılınan cenaze nazmında Demirelli ailesini yalnız bırakmayan dostları son vazifelerini yaparak Merhum Ahmet Demirelli’yi ebedi yolculuğuna uğurladılar.İstanbul Times ailesi olarak biz de Merhum’a Allah’tan rahmet Taylan başta olmak üzere kederli  ailesine baş sağlığı dileriz.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim