Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk Havalimanı önünde kendisini bekleyen kalabalığa sesleniyor.
Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Üçüncü bayramımız bugün. Özellikle bugün İstanbul'a gelmek istedim. Bugün 3 Kasım, AK devrimin yıl dönümü. Buradan, hareketimizi başlatan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarımı gönderiyorum. Az önce onunla birlikteydim, onun da size selamları var.
Bu seçimin mağlubu yoktur, hiç kimseyi dışlamadık dışlamayacağız. Bu seçimin tek galibi vardır o da bütünüyle aziz milletimizdir, 78 milyondur, ülkemizdir, demokrasimizdir. Bize gönülleri açan rabbimize hamdolsun. Bundan sonra nice gönüllere girmeye devam edeceğiz. Aşkla, sadakatla hizmete devam edeceğiz. Son 2 günde AK Parti kitleleri Türkiye'nin her yerinde büyük bir coşku ama vakarla kutlamalarını yaptı. Kimseyi üzecek tek bir kelam etmedik.
Hep sordular hangi oranda istiyorsunuz. Hep dedim bir oran verirsem diğerini dışlamış sayılırım o yüzden bir oran veremem dedim. Bugünkü bayramdan daha büyüğünü 2019'da kutlayacağız. Biz yere tohum ektik mi onun büyümesini çınar olmasını bekleriz. İnşallah şimdiden 2019'un ayak izlerini ben hissediyorum. Bizim çocuklarımız, torunlarımız görecek. Biz böyle bir kitleye sahip olduğumuz için biz gurur duyuyoruz. Hiç kimse çatlamasın, kıskanmasın. Sadece gıpta etsin bir milletle nasıl buluşulur onu görsün. Bugün dinlenme günü değil. Bugün tekrar yola çıkma günüdür. İlk günkü aşkla haydi bismillah diyoruz.Milletimize dedik ki 'Tek başına iş başına' o da verdi hamdolsun. Biz de bütün milletimizle bu mesele memleket meselesi diyoruz. Bu mesele için bütün varlığımızı ortaya koyduk.

DAHA ÇOK YOLUMUZ VAR


Son bir aydır koşturuyorsuunz ama hiç yorulmamışsınız. Bırakın onlar yorulsun ama bize durmak yorulmak yakışmaz. Yeni bir yola çıkmak için hazır mısın İstanbul? Daha çok beraber olacağız daha çok söyleyecek sözümüz yürüyecek yolumuz daha çok birlikte dökecek terimiz var. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin Allah yar ve yardımcımız olsun." 
Editör: TE Bilisim