Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

64. hükümetin bir an önce kurulması önem arz etmektedir. Hükümet mevcut anayasa ile kurulacak.

Silvan'da bütün sokaklar temizlenene kadar operasyon sürecek. Operasyon büyük ölçüde tamamlanmak üzere. Halen ilçeden şehit haberleri gelirken operasyonu bitirmemiz söz konusu değildir. Son günlerde kara operasyonunda değişik yorumlar yapılıyor. Ama şu an Türkiye'nin Suriyeya da Irak'ta bir kara operasyonu yapma planı kısa dönemde yok. Ama Türkiye'ye dönük bir saldırıya da tehdit olursa kimseden işaret beklemeden Türkiye her türlü tedbiri alır. 
Son günlerde kara operasyona dönük yorumlar yapılıyor. Suriye ve Irak'a karşı şu an böyle kara operasyonu söz konusu değil. Uluslararası toplumla birlikte, Türkiye gerekeni yapar. Ama Türkiye'ye karşı bir saldırı olursa, Türkiye gerekeni yapar. Her türlü tedbiri almak için hazırlıklarımız var.

MANİSA VALİSİ
Başörtülü veya değil. Kelepçeli görüntüyü tasvip etmeyiz. Diğerinin bir farklığılı yoktur.
Eğer soruşturama yürürse, bu hukuki şartlar içinde olacak. Kıyafetler üzerinden ayrım olmaz.O manzara gördüğüm zaman da, bu soruşturulsun dedim. Mağdur psikolojisi oluşturulması da söz konusu. Başörtülü, başörtüüsüz diye ayrım yapmak doğru değil. Aksi ispat edilinceye kadar suçsuzdur. Bu maksadını aşan ifadedir. Maksadın ne olduğunu tartışmak istemem. Gerekeni söyledim bakarız.

ASGARİ ÜCRET

Biz tahüddü, sonuçları düşünmeksiniz yapmayız. Asgari ücretin 1300 liraya çıkarılması için çalışmalar yapılıyor. Kayıt dışı istihdama neden olmayacak, çalışmalar yapılıyor. 
Editör: TE Bilisim