Daha güzel konuşmayı öğrendiler

  İstanbul’da kültür, sanat ve eğitim denince ilk akla gelen mekânlardan biri olan Fırat Kültür Merkezi (FKM), sıra dışı eğitimlerine “Diksiyondan Mikrofona” ile devam etti. Akıcı ve etkileyici konuşmanın inceliklerinin şair ve yazar Özgür Çoban tarafından anlatılan eğitime katılanlara sertifikaları verildi.

Söz konusu eğitim, heyecanı kontrol altına alma, nefesi ve Türkçeyi güzel kullanma, kendini ifade, başkasını ikna edebilme, insanları tanıma ve iletişim sanatı,  sözcüklerin doğru telaffuzu, vurgu ve tonlama gibi ana başlıkları içeren eğitim kısa sürede doğru, akıcı ve etkileyici konuşmak isteyenler için düzenlendi. Toplam 32 saatten oluşan ve “Konuşmayı öğrenmeden başarmayı öğrenemezsiniz” sloganının kullanıldığı “Diksiyondan Mikrofona” isimli eğitim,  Fırat kültür Merkezi’nde 31 Mayıs 2010 tarihinde başladı ve Pazartesi-Perşembe günleri gerçekleştirildi.

Akıcı ve Etkileyici Konuşmanın Sırları, Özgürce Şiirler, Anneme Yalanlar gibi eserlerin müellifi olan Özgür Çoban, “Diksiyondan Mikrofona” isimli bu eğitimin siyasetçilerden yöneticilere, iş adamlarından ev hanımlarına kadar herkese hitap ettiğini belirtti. Eğitimciler, radyo-televizyon programcıları ve günlük konuşmalarının kalitesini artırmak isteyenlerin de bu tip eğitimlere ilgi duyduğunu ifade eden Çoban, “Güzel konuşmayı bir eğitimde öğrenebilirsiniz; ama yürekten konuşmayı sadece kendiniz başarabilirsiniz” dedi.

FKM Genel Müdürü Servet Aktosun ise, iyi konuşmanın bir sanat olduğunu belirterek, “Bunun farkında olan ve söz konusu eğitime katılarak daha güzel konuşma sanatını elde eden kursiyerlerimizi tebrik ediyoruz” dedi. FKM’de çeşitli branşlarda kurslar açıldığını hatırlatan Aktosun, isteyen her vatandaşın bu kurslara katılabileceğini anlattı.

Editör: TE Bilisim